View Single Post
Staro 25.12.2015., 19:59   #2006
ODO
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2015
Citiraj:
Autor imart Pregled postova
Nije samo u adm-u tako i nisam napisao gluposti, vrijedjas moje iskustvo a radio sam 3 godine u trgovini tehnickom robom. Ne u njemackoj nego ovdje u lijepoj nasoj. Tak da se suzdrzi pljuvanja po drugima ako nisi upucen u domacu problematiku. I u engleskoj uopce netrebas osobnu da bi prijavio mjesto boravka. Drzave se razlikuju. Postoje normalne drzave i banana drzave poput hrvatske.
Uvjete o jamstvu propisuje ovlasteni dealer a ne proizvodjac. Ako dealer kaze da garancija vrijedi samo za prvog kupca, onda je to tak. Ak se nekome ne svidja, ima drugog dealera.
Stvar je trgovine kako će nešto tumačit tj. njihova poslovna politika, ali to ne mora značit da je ona u pravu. A u ovom slučaju nije, jer nositelj garancije je proizvod, ne kupac, a možda sam propustio nešto pa i trgovac ima pravo legitimacije, jer bogami ne znam kako bi drugačije mogao provjerit nečiji identitet pored pravovaljanog računa i garancije.
Nadalje, nisam vidio da kad registriraš proizvod kod proizvođača da te traže recimo preslik osobne ili nekog dokumenta da utvrde da si to baš ti kupio. Zanima ih ID sa kutije i to je to.
Ja sam u ADM-u kupio cijelu konfu, ali inzistiranje na ovome im je žešća glupost.
ODO je offline   Reply With Quote