Citiraj:
Autor imart
Garancijom se ogradjuju od prekupaca. Tako da garancija vrijedi samo za prvog kupca. Ak prodas dio na njuskalu to se smatra black market i onaj tko kupuje moze racunat da garancije nema. Radio sam u trgovini pa eto istina je. Kako je u eu neznam..
|
Koja hrpa gluposti...
Kupio sam na ebay.de matičnu od tipa u njemačkoj, a na računu iz MIX Computerversand su pisali podaci kupca.
Nakon godinu dana je matična krepala (Điđibajt

), poslao sam matičnu u MIX i nitko me nije pitao odakle meni ta matična ploča s računom iz Njemačke.
Iako MIX uopće ne šalje robu van Njemačke, ponudili su mi u zamjeni sličan model nove matične ili neki drugi hardver za te novce
Pošto je nova matična bila Điđibajt, a nije mi ništa drugo trebalo pristojno sam odbio i tražio povrat novaca.
E sad slijedi ono gdje će ti valjda svaki shop u HR lansirati odjeb - matičnu je švabo kupio na kreditnu karticu.
No nisu stvarali puno problema, samo su me tražili da mi kupac s računa pošalje potpisanu izjavu (Abtrittserklärung) da mi je on prodao tu matičnu.
Znači nikavi javni bilježnici, Božo Petrov i slične sheme, običan obrazac koji mi je čovjek potpisao i poslao skenirano.
Poslao skeniranu izjavu MIX-u i za par dana su mi sjeli novci na devizni žiro račun.
Da ostanemo on topic:
Nabijem ADM i njihovo (nezakonito) prebacivanje troškova poslovanja na kupce.
Kad su mi drugi put za povrat s reklamacije naplatili poštarinu prekrižio sam ih zauvijek.
Svima govorim da ne kupuju tamo jer se kurvaju za 30 kuna i da ima puno boljih i poštenijih shopova u HR.
Sad vidim da može i gore.