View Single Post
Staro 24.12.2015., 08:42   #2106
Billy007
Registered User

Datum registracije: Nov 2005
Zamjena memorije u linksu

Imao sam loše iskustvo sa zadnjom narudžbom iz Linksa.
Redovito sam kupovao preko weba i kako nisam iz Zagreba to mi je odgovaralo. Zadnje komponente koje sam naručio za nećaka su došle dostavom drugi dan. Greška je bila što za AMD konfiguraciju FM2+ socket mi je isporučen DDR4 ram AMD brand na 2133 Mhz, a ne isti ali DDR3. Radi se o dva memorijska modula. Dali sam ja krivo naručio ili su krivo poslali nije toliko važno, mogli su reagirati i kontaktirati me da su uočili moj propust. Jedan keks sam otvorio iz blistera i čim sa primio ga u ruku skužio sam da je ddr4.
Drugi dan otišao sam u Zg da mi zamijene. Imam račun, imam ambalažu. Nisam potrgao blister i samo ako jako dobro gledaš vidi se da je otvaran.
U dućanu nakon čekanja šalju me u servis u drugu zgradu.
Na web sam već našao Mushinovu 4gb ddr3 2133mhz memoriju iste cijene pa sam očekivao zamjenu ali nije bilo tako.
Prvo su prigovarali da je memorija otvarana. Moraju mi umanjiti iznos. Neznaju za koliko. Znam da imaju foru 10% i velim to je nekih 21 kn to ću dati. Međutim, radilo se na kraju o 57 kn na što nisam pristao. Razlika je jer sam narudžbu vršio preko weba di se dobije dodatni popust 5% na memoriju tj. na svaki keks. Prilikom kupnje u dućanu nemam pravo na popust pa se stvorila ta razlika u cijeni.
Dakle, ja mijenjam memoriju koja isto košta i moj novac i moje kune ne vrijede koliko vrijede Linksove. Njihove kune vrijede više.
217,55 kn je svaki keks i kod zamjene misle mi uzet proviziju. Smatram da to nije u redu. Na kraju sam zatražio povrat love i odlučio otići u ADM i tamo kupiti. Nemam više namjeru kupovat u Linksu jer su vrlo neprofesionalni. Do sada nisam imao nikada problem sa povratom robe i neznam jel uopče zaračunavanje provizije po zakonu. Pa imam 14 dana za povrat novca prilikom kupnje zar ne?