Citiraj:
Autor telefunken
da, tako sam i ja mislio napravit dual boot...
molim te još informacija:
1. da li su problemi kod instalacije na dual bootu bili jer je nešto falilo pa si svaki put morao dokrpat i onda je na kraju proradilo ili je to izgledao kao ono "oće-neće" pa na kraju prođe bez ikakvog vidljivog razloga zašto tad je a prije nije htio
2. u kom smislu windowsi ne rade "baš tako fluidno"? Na techtablets reviewu mi djeluje vrlo fluidno rad u win10. ako možeš opisati što se točno dešava jer planiram windoze koristiti vjerojatno češće neg androida. koliko sam pratio na techtablets temama ekipa veli da su zadnje zakrpe windoza dosta ubrzale rad na tabletu
3. koliko ostane praznog prostora kad su instalirani i andorid i windoze?
4. jel koristiš sd karticu? ako da, jel osjetna razlika u radu sa kartice (tipa porektanju aplikacija koje su instalirane na kartici) naspram rada s internom memorijom
jer dvoumim se između Air iii i 3G i to samo zbog dodatnih 32gb interne memorije pa ako nije takva razlika između interne memorije i sd kartice radije ubodem neku veliku sd nek da plaćam dodatnih 50$ za 32gb interne memorije
|
1. Ništa nije falilo. Prolazio sam tutorial koji sam našao na net (da se razumimo, kako je ovo tek novoizašli tablet kvalitetnih tutoriala nema, već sam pratio više njih sa xda, techtabletsa i youtuba) Kreneš instalirati android rom, i jedno desetak puta kod 10% instalacije zabloka. Sve do jednog trenutka kad je instalacija prošla. Kod instalacije windowsa druga prića, nije htjelo da poćne čitat usb drive na kojem je windows iso. A u androidu ga uredno prepoznava na usb otg. Jedno 20tak puta restart - ponovno pokretanje instalacije dok nije krenilo i počelo čitat usb.
2. Ja trenutno tablet koristim u windowsima samo za surfanje internetom. Koristim chrome. Tu i tamo pročitam neki pdf ili neki office dokument. Chrome radi dosta sporo. Nisam probao ms edge.U tablet modu, multitasking je dosta spor. Nisam oduševljen windows tipkovnicom, dosta je spora i kad se pokrene zauzima skoro pola ekrana. Dugi pritisak (ili ti ga desni klik mišom) malo radi, malo tribaš više puta stisnit dok ti se ne otvori meni.
Updejtao sam win na najnoviju verziju. Sveukupno moj dojam je da to nije ni blizu ugodnom radu kao na desktop ili prijenosnom pc-u. Možda bi bolje radio sa jačim cpu-om i 4gb rama.
3. Ostalo mi je slobodno oko 10gb prostora. Od većih aplikacija imam instaliran office, ostalo su sve male sitnice.
4. Imam 64 gige sasmsung evo karticu. Te modele koristim već 2god i nisu nikad otkazale poslušnost. Na sd držim samo medije i dokumente, a na androidu sam linkao većinu aplikacija na sd. Morao sam stvoriti 2 particije na sd. Jedna služi samo za linkanje aplikacija u androidu. Ne osjetim nikakav usporen rad kad čitam nešto sa sd.
Sveukupno tablet je odličan za ove novce. Ekran je fenomenalan. Autonomija je besprijkorna. Ovo jutros pišem na tabletu, punio sam ga zadnji put prekjučer. S tim da je mali naravno ga rasturao sa igrama. Ono što sam sad skužio je da se bar po meni, windows tablet mod ne može nosit sa androidom.