Citiraj:
Autor Kruno M
Da li netko ima iskustva sa tim? Zanima me prvenstveno Android i iOS, Windows nije uvijet ali ako je je.
Nešto tipa Kivy, na njega sam naletio prvo a da se o njemu da nešta naći na netu.
Igrice nisu u planu.

|
Corona SDK i Gideros Studio.
Sa drugim sam se samo igrao, sa prvim redovito radim. Prije se placala licenca od 500, pa 350$ za obje platforme. Sad je vec besplatno. Brzo se razvija, podrzava veliku vecinu stvari. Osobno nisam naisao jos na nesto da mi treba a da ne podrzava. No u tom slucaju malo jace zasukati rukave i napisati pluginove pa se i to lako rijesi
Da, game engine je. No ne samo game engine, jer je taj framework kreiran i za aplikacije + interaktivne knjige. Imas podrzane widgete, gps, kameru, ma sve.
Poprilicno jednostavan sa odlicnom dokumentacijom, hrpom tutorialsa + bolesno jakim communityem. Ukratko, sve sto covjek moze pozeljeti. Isti kod u 95% situacija radi na androidu i ios-u, kompajlira se u native kod. Onih 5% je uglavnom samo malo dotjerivanja za specificnosti platformi, nista strasno. Skriptni jezik je Lua, sumnjam da moze lakse od toga.
Ako imas iskustva u programiranju, coronu ces nauciti kroz 2-3 dana maximalno. Ako nemas, mozda nekih mjesec dana, to mi je vec tesko procijeniti. Pod 'nauciti' mislim da ces se jako lako snaci u istoj.
Pod negativne stvari bih stavio manje probleme sa textField widgetom, ali postoji milijun i jedan workaround, pa po potrebi trazi i istrazuj. Nista strasno, no opet, nije kao ostatak frameworka odlicno dotjeran.
Ukratko, isplati se posvetiti 2-3 dana coroni. Ako ti je pak potrebno nesto vise, onda se poigraj i sa ovime:
http://getmoai.com
Imao sam 3 projekta na istome, odlican takodjer. No osjetno kompliciraniji od corone, za sve naprednije potrebno napustiti Lua-u i baciti se u C++ vode. Takodjer odlican, iako imam kud i kamo vise iskustva sa coronom