View Single Post
Staro 21.12.2015., 18:53   #6298
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor jacobbb Pregled postova
Ljudi, jel ovo normalno da se baterija ovako puni? U pitanju je iPhone 6s

Sa lijeve strane je sat, sa desne postotak koliko je napunjeno. Nevjerojatno mi je da se baterija na ovim malim postotcima tako brzo puni a što je punija, to postotci idu sporije. Sa 15 na 60%, dakle pomak od 45% je napravljen praktički u pola sata, a onda pomak od 1% (sa 97 na 98%) čekam skoro 25 minuta. WTF? Primijetio sam da se tako i prazni, što je baterija punija to teže padaju postotci, kad pređe 60% ti postotci padaju praktički svake minute jedan. A ne radim nešto strašno zahtjevno u to vrijeme, isto što sam radio i kad je baterija bila punija i kad su postotci sporije padali - surfanje i slušanje glazbe uglavnom.

Ovako se baterija punila danas:

14:00 - 15 %
14:34 - 60 %
14:57 - 78 %
15:21 - 91 %
15:34 - 94 %
15:46 - 96 %
15:52 - 97 %
16:14 - 98 %
16:23 - 100 %

edit: inače tako mi se punio i galaxy s6, do nekih 50% baterije je išlo superbrzo (to su i reklamirali kao nešto "wow" na njemu jer i kad si u žurbi možeš za 15-20 min napuniti mobitel do pola) a onda ostatak je išlo sporije. nisam nigdje pročitao da na sličnu foru radi i ajfon i da uopće ima tu opciju fast charging pa se bojim da ipak nije neka greška kod mog jer on osim što se brzo puni na malim postotcima, brzo se i prazni, što se kod s6 nije dešavalo. dešava li se to još kod koga?
Jer nije realan prikaz. Uobičajeno je da za "prividnih" sat vremena potrošiš 10% (barem kad je 100% napunjen). Postoji tweak za realan prikaz s kojim sam se uvjerio u to, ali sam isti odmah i uklonio jer je bilo iritantno - više volim kad me Apple laže.

Kad smo već kod punjenja, probaj iPad punjač pa vidi kolika će bit razlika u brzini. Već je poznato da brže puni 6 i 6 Plus.
RascaL je offline