View Single Post
Staro 20.12.2015., 15:41   #6000
black35
Semper Fi
Moj komp

black35's Avatar

Datum registracije: May 2006
Pozz ekipa!!

Ekipa iz t-coma tvrdi da vdsl kod mene trenutno ne može mada znam da imaju slobodnih mjesta u centrali. Na moj zahtjev bio je tehničar i radio mjerenja, podatke koje je dobio identični su podacima iz routera, na moj upit tehničaru zašto ne stavi vdsl profil i onda mjeri brzinu odgovor nisam dobio. Od strane tehničke službe po pitanju udaljenosti od centrale svaki put dobijem drugi odgovor, prvo sam bio udaljen 940 metara, zatim 1000 metara, a u jučerašnjem razgovoru saznao sam da sam udaljen 1240 metara, nisam znao da mi je kuća na je***om klizištu i da se u 2 mjeseca udaljila od centrale 300 metara. Također mi je jučer rečeno da t-com vdsl ne pušta korisnicima koji su udaljeni od centrale više od 1000 metara. U razgovoru sa djelatnikom t-coma koji je radio infrastrukturu kod mene saznao sam da moja max udaljenost od centrale može biti 800 metara i ni milimetra više. Mene zanima koju bi ja mogao imati najveću brzinu prema podacima sa slike, te koliko sam stvarno udaljen od centrale. Trenutno imam 10/05, max tv i telefon.

Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	385
Size:	26.4 kB
ID:	15726

Hvala na odgovorima.