Razliku teško da možeš sam izmjeriti po svom nekom subjektivnom dojmu korištenja jer niti stalno pališ iste aplikacije niti štopaš koliko ti je kad trajala baterija. Kod takvih stvari jednostavno je najtočnije staviti jedan mobitel sa jedne strane, drugi sa druge i upaliti iste aplikacije i dobiješ točnu brojku, drugačije (tj. po subjektivnom dojmu) nema šanse da točno to izmjeriš. Činjenica jest da razlika postoji, čak i na apple-ovom forumu ljudi su pisali da je neki glavonja iz apple neslužbeno priznao razliku od 5%, a ako od tamo dođe tih 5% onda je sigurno razlika i 5x veća. tj. baš tih 20-30% koliko ljudi sami dobivaju na testovima. Mislim da brojke ne mogu lagat.
Bilo kako bilo, ja imam TSMC chip no nisam nešto zadovoljan sa baterijom. Svaku večer ga obavezno moram puniti, od doma odlazim sa 100% a vračam se 8h kasnije u najboljem slučaju sa 20-15%, sa samsung chipom bi mi se već mobitel ugasio. Ok, ja sam "heavy user" i prosječan korisnik sigurno ne pali toliko aplikacija u tih 8 sati, no opet. LTE je dodatan razlog zašto mi se baterija toliko brzo prazni. Sa druge strane, u stanju mirovanja (ne paljenja nikakvih aplikacija) na wifi-u je milina, gotovo da ništa ne troši