Citiraj:
Autor nex
I, sto je na kraju JJ Abrams vise sjebao? ST ili SW?  Za sada se cini da je SW:TFA (sudeci prema vasim komentarim, jos nisam gledao) barem gledljiv sto se nije bas moglo reci za ST filmove.
|
Pa ja bih rekao da je više sjebao Star Trek, pretvorio je misaonu i logicku sci-fi seriju filmova i serija u Star Wars fantaziju. Iako mi se sviđa akcija, to je falilo u Star Trek filmovima, ali to nikako ne želim u novoj seriji jer to nije Star Trek. Filmovi su ionako u Star Treku bili za razonodu/fan service, the real deal je bila serija. Force Awakens je ipak ostao dosljedan Star Warsu donekle.
Čini mi se da je JJ opsjednut Star Wars epizodom 4, jer Star Trek iz 2009 ima također jako ne mali broj poveznica sa tim filmom npr.
Narada = Death Star (vrlo blizu, može uništiti planet, cijele flote i čak ima "laser" koji ih buši)
Cijela priča oko Kirka ima sličnosti sa Luke Skywalkerom, teško odrastanje, nema oca, a i majka mu je bila stalno odsutna, odgajao ga je stric. Od života klošara (farmera) ga spašava Pike (Obi Wan) i tako se naš mladi Kirk pridružuje zvjezdanoj floti (Rebeli).
Na kraju mali brodić juri prema Naradi i njezinim torpedima, u zadnji čas ga spašava Enteprise koji uništava torpeda, brodić se zabije kao torpedo u Naradu i uništava ju (ne direktno, već otvara singularnost koja proguta Naradu).
Na kraju je promocija, Kirk dobije čin kapetana i Enteprise.
To je slično onom kada Luke Skywalker u X-Wingu juri kanalom prema otvoru, iza leđa mu je par Tie bombera i u zadnji čas Han Solo mu skida Tie Bombere s dupeta i Luke lansira mislim 2 protonska torpeda u onu rupu promjera 2 metra i Death Star eksplodira.
Na kraju je promocija, svi dobiju medalje.
Poznate fazorske zrake su zamijenili za praktički lasere slične Star Warsu, torpeda su plave boje kao i protonska torpeda u Star Warsu.
U svemirskom otpadu u jednoj sceni se može vidjeti i R2-D2 kao easter egg.
Neću sada biti picajzla, nije prevelika sličnost, no podsjeća malo na epizodu 4 ipak, ali nije ni blizu dovoljno da uništi film kao The Force Awakens.
Da su novi Star Wars deklarirali kao remake/re-imagine, ne bih bio tako kritičan, ali su nam to prodali pod epizodu VII i nisu nam ništa novo dali.