View Single Post
Staro 18.12.2015., 19:44   #5
formatce
Registered User

Datum registracije: Dec 2015
Orionnet

Pozdrav, registrirao sam se da mogu ovo napisati o Orionnet-u jer kada sam istraživao nisam naišao na dovoljno informacija tako da sam i bez viđenja tuđih iskustava naručio njihovu uslugu.
Dakle živim u Bistrincima kraj Belišća.
Odašiljač im je na silosu u Valpovu. Zračna udaljenost do mene ravno 4 km.
Zatražio sam uslugu mailom nakon par poruka dopisivanja o opremi i slično.
Došli su za 10 dana (danas) i riješili za sat i pol vremena.
Prvo su probali s najboljim uređajem (to valjda i inače rade) Mikrotik Sextant da vide da li uopće mogu hvatati signal.
http://www.data-alliance.net/routerb...-cpe-mikrotik/
Signal je bio odličan.
Pokušali su sa SXT lite i signal je bio dosta slabiji pa su ipak odlučili da mi ugrade ovaj prvi.
Znači no questions asked, nisu rekli da bih morao nadoplatiti ili nešto slično iako se radi o boljem/skupljem uređaju.
Ugrađuju i "srednji" - SXT HG5.
Na krov kuće su postavili držač antene , uveli kabel na tavan, provukli ga kroz bužire u kući dolje do utičnice, ostavili mi i viška koaksijalca dolje, ugradili Mikrotik router MIK-HAP Lite i to je to.
Potpisao sam 10Mbps za 190 kn tijekom prve 2 godine (otplata opreme), zatim se smanjuje na 160 kn.
Brzina pri testiranju je bila i preko 14 Mbps. Da se razumijemo, kao i ostali isp-i govori se o brzini DO 10 Mbps.
Trenutno sam prezadovoljan. Download 1.2-1.4 MBps.
Ako se išta promijeni objaviti ću ovdje.
Navodno u proljeće zbog raslinja može biti problema no odmah su mi rekli da im se u tom slučaju javim i da će riješiti.
Sve u svemu čini mi se kao poštena firma s dobrom opremom i dečki znaju šta rade.
formatce je offline   Reply With Quote