Ne samo +3 čvora, već i torpedo jače udara. Baci i 3. SS da vidimo koji su to brodovi završili sa školjkama.
---
Zanimljivo, jučer nakon ovih razgovora o manjku CV-a, u 7/8 partija CV. Igram NO čisto kao support brod od sada i koliko mi se čini stvari funkcioniraju.
Trenutačni dojmovi: +20% AA upgrade je bolje uzeti od preciznosti topova iz razloga što na višim tierima puno manje ljudi ne zna što radi i puno više manevrira, manje pokazuje bok itd. 9 topova ima pre gusti spread. Tako da osim ako ne naciljaš točno većina granata će fulati. Stock spread i od Pepsi i od NO mi se čini sasvim dovoljan. Ovako čećše pogađam, barem par granata sleti i vrlo često padne citadela. Imam obično 2-3 po rundi. U jednoj od prvih rundi koje smo izgubili jer nitko osim mene nije pratio naš Yamato (dok njihov tim je svoj) uspio citadelirat Amagija s NO za preko 9 soma, i to na maksimalnom dometu.
Zanimljiva runda jučer sa 2 x T10 Hakuryu CV-a, jedan na svakoj strani. Obično se na višim tierima CV-i pokušavaju međusobno rješiti jedan drugoga. Tako ovaj naš pozove u pomoć mene i obližnji Baltimore. Balti je bio pre daleko, ali ja nisam. Koja je to razlika naprema avionima s nižih tiera. Dakle 5 eskadrila leti oko mene na udaljenosti od 3km (zaljepljen sam za naš CV) i uspio sam poskidati samo 8 aviona. Većinu je rješio sam CV. Ja sam tu bio samo za Defensive Fire da im razbijem spread torpeda.
Na kraju runde smo Tirpitz i ja ganjali njihov CV, nažalot Tirp je bio predaleko od mojeg AA kišobrana pa nije stigao do njega (CV ga je rješio) ali zato ja jesam.