View Single Post
Staro 15.12.2015., 00:52   #2917
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Nisam skužio iz tvog posta koji si key ukucao?

Ako si na tom kompu već imao instalirane Win 10 i sada si promijenio samo disk te pokrenuo clean install, korak s upisivanjem keya trebaš preskočiti. Skip this step, do this later ili tako nekako piše u tom prozoru u kojem traži da upišeš key. U tom slučaju bi se Windowsi trebali sami aktivirati nakon što je instalacija gotova. Naravno, komp pri tome mora biti spojen na internet. Da li je aktivacija bila uspješna ili nije možeš provjeriti u Start --> Settings --> Update and security --> Activation. Tako je išao postupak kod mene na laptopu. Imao sam već na njemu Win 10 i promijenio sam samo disk, te sam napravio instalaciju na tom novom disku slijedeći opisani postupak i Windowsi su se sami aktivirali.

Ako nisi prethodno imao Win 10, tj. nisi napravio upgrade sa 7/8/8.1 te nisi kupio Win 10 (bilo da se radi o DVD-u, USB-u ili samo o keyu), tada ne možeš gore staviti Win 10. Moraš prvo instalirati Win 7/8/8.1, napraviti upgrade na Win 10, a tek onda možeš napraviti čistu instalaciju. I u ovom slučaju korak s upisivanjem keya za Win 10 trebaš preskočiti, moraš biti spojen na internet te će se Windowsi po završteku instalacije sami aktivirati.

Ako si kupio Win 10 (na DVD-u, USB-u ili samo key), tek ih onda možeš instalirati direktno i u tom slučaju upisuješ key koji si kupio. Ako iz nekog razloga aktivacija ne prolazi, nazovi MS support.

To je li spajanje bežično ili preko žice ne bi trebalo imati veze. Kada sam radio čistu instalaciju (nakon upgradea) na kompu sam bio spojen kablom, a na laptopu bežično, te je aktivacija bila uspješna na oba uređaja.
KhongLo je offline   Reply With Quote