Meni su baš takvi krševi sa eBaya također vrlo brzo crkavale. No, štedne mi nikad nisu davale svjetlo ugodno za rad - žute daju premalo svjetlosti, bijele nisu ugodne za životni prostor, nikako (neprirodno svjetlo).
Prošle godine supruga i ja kupili kuću i kako smo sve renovirali, kupio sam sve LED žarulje. Velika većina su e27, žuta svjetlost, 9W, kupljene u Pevecu (nemam pojma koji proizvođač, ali nije ni Philips ni Osram, nego nešto nepoznato). Svjetle super - vrlo slično žaruljama sa žarnom niti. Niti jedna nije crkla (više od godinu i pol).
U dnevnoj sobi su UG10, 6W (4 komada) sa eBaya - e tu su već 2 crkle. Također, super svjetlost, najbliže klasičnim žaruljama. U kuhinji isto UG10, iste žarulje, 3 komada od 6W. Super svjetle, jedna crkla. Dakle, ove sa eBaya su očito loše kvalitete (premda sam naručivao iz UK), ali su jeftine, pa uvijek imam 10-tak u rezervi.
Vani, na terasi - LED reflektor od 30W. Taj napravi dan u dvorištu. Kupljen u Pevecu za 200kn. Nadam se da će potrajati (za sad radi super).
Uglavnom - dok sam živio u stanu, uvijek sam imao Philips štedne i nikad nisam bio zadovoljan sa količinom i vrstom svjetla (premda sam ih imao od 12 do 25W). Sa LEDicama sam super zadovoljan - jeftileni sa eBaya crkavaju, doduše, ali su jeftileni, pa uvijek imam rezervi. Žarulje koje sam kupio kod nas u trgovini redovito imaju 2 godine jamstva i nijedna još nije crkla.
Eh da - štedne su znale crkavati, ali ne tako često (recimo nakon godinu-dvije dana 50% ih je znalo ispustiti dušu).