Meni se nedavno dogodilo da sam bidao na mehaničku tipkovnicu koju prodaje tip iz UK (pisalo da isporučuje u cijelu EU i uredno bio trošak dostave za HR). Postavio sam i max bid. Sutra pogledam - trenutna ponuda ispod mog max bid-a, a ja nisam taj koji pobjeđuje. WTF? Kad ono - prodavač se predomislio i ne šalje u HR! Lijepo me otpilio.
No, drugi slučaj (par dana nakon toga) - bidao jedan NUC, opet iz UK. Stavio max bid i pobijedio. Tip se javio porukom da šalje sutra, kaže ne može danas. Pa me za 3 dana pitao - jel' stiglo. Rekoh - nije, ali ne brini se, za koji dan je tu. Kaže on - samo javi jel' sve OK (uređaj nije nov).
Stiglo sutradan i ja se dao u testove, kad ono - jedan SODIMM javlja greške kod memtesta (NUC je bio s ugrađenom memorijom - 8 GB, wifi miniPCI karticom i 240GB mSATA SSD-om). Javim mu, majstore - ne prolazi mi memtest s jednim modulom (kad je počeo javljati greške, izvadio sam prvo jedan SODIMM, pa drugi - s jednim prošlo, s drugim počne pucati greške odmah na početku). Kaže lik - jbg - to je meni bio Kodi media server i nisam primjetio nikakve probleme. Gle - 4 GB SODIMM košta cca. 17 GBP - vratim ti to u refund. Ja kažem - OK. Ako hoćeš, pošaljem ti neispravni modul nazad. Kaže on, ma baci ga, ne vrijedi poštarine.
I tako - sjelo 17 GBP odmah sutra na refund, ja nadogradio NUC sa 16GB (ovaj preostali SODIMM od 4GB prodao preko Njuškala) i upravo kucam ovaj post s njega.
Znači, kao i svuda - prodavači iz UK su - kako naletiš. Neki su OK, neki te otpile. BTW, lik dao pozitivan feedback za mene kao kupca i naveo da je bila super poštena i iskrena komunikacija.