View Single Post
Staro 14.12.2015., 19:37   #22
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Imam nezakrivljenog brata tog UC monitora, 34UM95-P i nikako nisam zadovoljan. Za monitor cijene 750€ sam očekivao da će on imati prikaz slike stani-pani. Međutim, počevši od katastrofalnog probijanja pozadinskog osvjetljenja i lomljena slike ekrana po vertikali točno popola, monitor je krajnje nepraktičan za rad ultimativno zbog ultrawide formata. 1440px vertikalne rezolucije je dostatno, ali je znatno "niži" nego što bi čovjek pomislio kad se radi o 34" monitoru.

Radi se isto o tome da je jedan monitor vs. dva prilično nepraktično rješenje. Koliko god da se čini da imaš radnog prostora, uvijek će ti onaj glavni prozor imati "offset" lijevo ili desno od centra. Uz zakrivljenost ekrana se taj problem smanjuje, ali ne u potpunosti.
I uc97 pati od bleedinga i probijanja svjetla. Ovaj uc87 ima takodjer malo bleedinga, ali toliko malo da se stvarno ne primjeti.

Zakrivljenost iako jako malena stvarno pomaze.
No da je bolja kombinacija sa 2-3 monitora - je. No meni osobno je presudio 2x thunderbolt sucelje, i iskreno, nisam ni malo pozalio. Gledanje filmova + gejmanje je stvarno gust.

Ono malo grafickih alata sto koristim je odlicno na tako velikoj povrsini. Sto se tice glavnog dijela posla (programiranje), otvorim sublime text ili IDE na jednoj strani, na drugoj dokumentacija stoji. I jako lijepo to sve izgleda.

No u pravu si da je predug. Iz tog razloga lijeva strana monitora je ispred mene, dok je desna malo sa strane. Desnu gledam samo po potrebi, lijevu koristim za rad.

Centralno pozicioniran monitor drzim samo kad rijetko upalim graficki alat, ili gledam film/gejmam. U svemu ostalom vrijedi ovo gore opisano. I iznenadilo me da to dobro funkcionira. U mom slucaju tj.
Mileni je offline   Reply With Quote