Ovo što Smoki veli. On je dokaz da se može, odnosno postao je vjernik.
Sa stock brodom ne možeš puno. Igrat defenzivno dok se ne otključa do kraja. Prvi upgrade mora biti range topova jer se gađa sa maksimalne udaljenosti. Nikako ne ići prvi, to odmah treba utuvit u glavu i naviknut se. Ta praksa vrijedi i za sve kasnije USN CA. Nać metu koju je protivnicima interesantnije za gađati i pratit je. Tipa BB ili u ić u grupi drugih CA. Kad se gađa BB HE dok se ne zapali, onda AP. Krstarice AP uvijek i odmah. Pepsi ima možda najbolji AP - kojeg dobiješ tek sa zadnjim upgradeom topova koji prepolovi vrijeme okretanja kupola.
Ono što je bitno znati je da je Pepsi okretnija od Clevelanda i kasnijeg New Orleansa. NO i Cleve su otprilike isti sa 660m radijusom okretanja i oko 5,5s rudder shiftom (sva tri broda sa upgradeom). Pepsi ima radijus 620m IIRC i jako malo gubi na brzini u zavojima. Samim time, ima i manji profil od njih dvoje.
Praksa koju odmah trebaš usvojiti: mijenjanje smjera 1/2 kormila u jednu ili drugu stranu - ili ravno, i mijenjanje između pune ili 3/4 brzine.
Nakon svake salve. Ako si slučajno primarna meta nekoliko brodova - bježi i deri samo sa stražnjim kupolama. U više navrata sam tako potopio brodove i viši Tier od sebe.
Svaki BB je opasan, ali specijalan oprez na BB istog ili višeg tiera koji imaju 16" granate. Idealno vozit pod nekim kutem kada je pogodak neizbježan jer pod pravim kutem ili okomito citadela je zagarantirana. Ovako postoji vrlo velika šansa za odbijanje granata.
I zadnje - domet na kojem te vide je 15,7 km = domet tvojih topova. Preporuka uzet camo koji to smanjuje za -3% na 15,2km. Da nema tog concealmenta Pepsi bi puno bolje preživljavala. Ovako te spotaju na udaljenosti kao i BB pokraj kojeg voziš. Drugim rječima super si zalogaj BBima, specijalno IJN koji imaju domet pa opale prvu salvu na tebe kad te spota DD. Znam to jer ja recimo dižem avion sa New Mexicom kad vidim Pepsi.
Sve mete držat na udaljenosti od 11-12 km. Pogotovo Clevelande i njemce T5-7. Clevelande je gušt rješavati jer se osjećam kao neki bully. Ne mogu me dohvatit a ja ih samo šamaram s AP-om.