Citiraj:
Autor Mileni
Rjesenje sam nasao u LG 34uc87 monitoru sa 3440x1440. Slika na dva dijela, pa dobijem 1770x1440. Malo vise povrsine nego prije, ali bez bezela. I radi odlicno. Prezadovoljan sam za sada, iako ga imam tek par tjedana.
|
Imam nezakrivljenog brata tog UC monitora, 34UM95-P i nikako nisam zadovoljan. Za monitor cijene 750€ sam očekivao da će on imati prikaz slike stani-pani. Međutim, počevši od katastrofalnog probijanja pozadinskog osvjetljenja i lomljena slike ekrana po vertikali točno popola, monitor je krajnje nepraktičan za rad ultimativno zbog ultrawide formata. 1440px vertikalne rezolucije je dostatno, ali je znatno "niži" nego što bi čovjek pomislio kad se radi o 34" monitoru.
Radi se isto o tome da je jedan monitor vs. dva prilično nepraktično rješenje. Koliko god da se čini da imaš radnog prostora, uvijek će ti onaj glavni prozor imati "offset" lijevo ili desno od centra. Uz zakrivljenost ekrana se taj problem smanjuje, ali ne u potpunosti.
Citiraj:
Autor Amepshi
Negdje sam pročitao (mislim na redditu) da je stav industrije - okrenite monitor za 90 stupnjeva, tj. imate 9:16.
|
Okretanjem monitora kvaliteta prikaza se mijenja. Screenshot ćeš dobiti u tom formatu savršen, ali zbog izduženosti pixela tj. geometrijske nesimetričnosti pixela u matrici, prikaz sadržaja, poglavito znakova/slova, neće biti čist i oštar na uređaju. Nije to sad nešto što jako smeta, ali većina korisnika će zamijetiti da se nešto promijenilo i da prikaz nije baš "kao prije".
4:3 format s minimalno 1200px vertikalne rezolucije je po mojem iskustvu najugodniji za uredski rad, pri tome 2-3 monitora.
Tko ne proba, ne zna