Ekipa,
potražio sam na forumu ali nisam baš naišao na niš iskoristivo pa eto imam jedno pitanje, nadam se da neće biti pretjerano bedasto...but here it goes...
Mission:
Prijatelj bi želio složiti zvučni sustav na svojoj etaži kuće/stanu, tako da ima zvučnike u nekoliko prostorija u tom stanu koji je trenutačno u izgradnji. Tipa kao ono kad hodaš dućanom, a iznad tebe svako malo zvučnik...ali da je, jasno, minijaturna verzija toga (ne treba nam 150 zvučnika, samo cca 7)

.
Imate li kakve savjete po pitanju pojačala i zvučnika? Općenito neko elegantno rješenje za to? (a da nije: "odi u dućan pa nek ti oni slože", to znam i sam...znači trebam DIY ekipu

)
Ideja je puštati muziku u tipa kuhinji, dnevnom i wc-u

, ali istodobno da se može u dnevnom iskoristiti taj sustav i za 5.1 surround tijekom gledanja filmova...
Proposed soution:
Eh sad, meni je palo na pamet da kupi 7.1 pojačalo...*but here is the twist*...složimo mu 5.1 kanala u dnevnom, a ona dva koja su ostala provučemo po jedan do kuhinje i wc-a...

Samo pitam se koliko je to uopće pametna ideja?? ...slobodno me popljujete ako pričam bedastoće (jer sam noob), ali ubacite i koji koristan savjet...
Postoji li pojačalo koje može svirati muziku na svih 7 (8) zvučnika ako tipa sviraš neki mp3 (stereo, 2.1) s kompa ili nekog drugog uređaja, a da kasnije možeš gledati i neki film s 5.1 zvukom s tim pojačalom?
Eto, nadam se konstruktivnim savjetima...