View Single Post
Staro 13.12.2015., 14:35   #1
bizzzo
Premium
Moj komp

bizzzo's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Postava zvučnog sustava po stanu

Ekipa,

potražio sam na forumu ali nisam baš naišao na niš iskoristivo pa eto imam jedno pitanje, nadam se da neće biti pretjerano bedasto...but here it goes...

Mission:
Prijatelj bi želio složiti zvučni sustav na svojoj etaži kuće/stanu, tako da ima zvučnike u nekoliko prostorija u tom stanu koji je trenutačno u izgradnji. Tipa kao ono kad hodaš dućanom, a iznad tebe svako malo zvučnik...ali da je, jasno, minijaturna verzija toga (ne treba nam 150 zvučnika, samo cca 7).
Imate li kakve savjete po pitanju pojačala i zvučnika? Općenito neko elegantno rješenje za to? (a da nije: "odi u dućan pa nek ti oni slože", to znam i sam...znači trebam DIY ekipu )

Ideja je puštati muziku u tipa kuhinji, dnevnom i wc-u, ali istodobno da se može u dnevnom iskoristiti taj sustav i za 5.1 surround tijekom gledanja filmova...

Proposed soution:
Eh sad, meni je palo na pamet da kupi 7.1 pojačalo...*but here is the twist*...složimo mu 5.1 kanala u dnevnom, a ona dva koja su ostala provučemo po jedan do kuhinje i wc-a...
Samo pitam se koliko je to uopće pametna ideja?? ...slobodno me popljujete ako pričam bedastoće (jer sam noob), ali ubacite i koji koristan savjet...

Postoji li pojačalo koje može svirati muziku na svih 7 (8) zvučnika ako tipa sviraš neki mp3 (stereo, 2.1) s kompa ili nekog drugog uređaja, a da kasnije možeš gledati i neki film s 5.1 zvukom s tim pojačalom?

Eto, nadam se konstruktivnim savjetima...

Zadnje izmijenjeno od: bizzzo. 13.12.2015. u 14:41.
bizzzo je offline   Reply With Quote