16:9 vs 16:10 monitor
Full-screen Snip) prvo na jednom, a zatim na drugom monitoru. Slike na kojima se nalaze oba screenshota sam prvo smanjio na 40% originalne veličine, a potom ih spojio u jednu sliku. Slike s lijeva na desno idu redom: (1) 16:10; (2) 16:9; (3) 16:10 lijevo, 16:9 desno; (4) 16:10 gore, 16:9 dolje.
Google Chrome
forum.pcekspert.com
nabava.net
www.forbes.com
Microsoft Word 2013
Tekst je generiran pomoću Random text generatora.
Microsoft Excel 2013
Notepad++
Kod koji se vidi na slici je kopiran odavdje.
Draftsight 2015 (CAD program sličan AutoCAD-u)
GTA V (PC)
Screenshotevi u igri su napravljeni pomoću Steamovog in-game screenshota.
Pokušao sam napraviti i par screenshoteva na PS4, ali kako mu je nativna rezolucija 1080p, tada su i screenshotevi u rezoluciji 1920x1080 (16:9), bez obzira na to s kojom je monitorom konzola povezana. Na samim monitorima slika izgleda slično kao u GTA V -- na 1200p su likovi blago izduženi u vertikalnom smjeru, no to se i ne primjećuje previše, osim ako se radi o kugovima i kružnicama, koji tada izgledaju kao elipse.
Ako netko ne želi otvarati svaku sliku zasebno, cijeli album sam uploadao ovdje, a sve slike se mogu preuzeti ovdje (potreban 7-zip).
Ukoliko imate prijedloga za još neki program ili igru koju biste htjeli vidjeti, javite mi na PM, pa ću vidjeti imam li dotični program ili igru na raspolaganju. -->
Vidio sam da se već nekoliko puta postavilo pitanje je li za određenu namjenu boji monitor s omjerom stranica 16:9 ili 16:10, a sada sam imao priliku napraviti par screenshoteva za koje mislim da bi većinu korisnika mogli zanimati, pa ih stavljam ovdje u nadi da će nekome olakšati izbor pri kupnji monitora.
Monitori koje sam koristio za usporedbu su Dell U2415 (24.1", 16:10, 1920x1200) i LG 24MP57VQ (23.8", 16:9, 1920x1080). Screenshoteve sam napravio koristeći Snipping Tool ( New --> Full-screen Snip) prvo na jednom, a zatim na drugom monitoru. Slike na kojima se nalaze oba screenshota sam prvo smanjio na 40% originalne veličine, a potom ih spojio u jednu sliku. Slike s lijeva na desno idu redom: (1) 16:10; (2) 16:9; (3) 16:10 lijevo, 16:9 desno; (4) 16:10 gore, 16:9 dolje.
Google Chrome
forum.pcekspert.com
nabava.net
www.forbes.com
Microsoft Word 2013
Tekst je generiran pomoću Random text generatora.
Microsoft Excel 2013
Notepad++
Kod koji se vidi na slici je kopiran odavdje.
Draftsight 2015 (CAD program sličan AutoCAD-u)
GTA V (PC)
Screenshotevi u igri su napravljeni pomoću Steamovog in-game screenshota.
Pokušao sam napraviti i par screenshoteva na PS4, ali kako mu je nativna rezolucija 1080p, tada su i screenshotevi u rezoluciji 1920x1080 (16:9), bez obzira na to s kojom je monitorom konzola povezana. Na samim monitorima slika izgleda slično kao u GTA V -- na 1200p su likovi blago izduženi u vertikalnom smjeru, no to se i ne primjećuje previše, osim ako se radi o kugovima i kružnicama, koji tada izgledaju kao elipse.
Ako netko ne želi otvarati svaku sliku zasebno, cijeli album sam uploadao ovdje, a sve slike se mogu preuzeti ovdje (potreban 7-zip).
Ukoliko imate prijedloga za još neki program ili igru koju biste htjeli vidjeti, javite mi na PM, pa ću vidjeti imam li dotični program ili igru na raspolaganju.
Zadnje izmijenjeno od: KhongLo. 13.12.2015. u 11:40.
|