View Single Post
Staro 12.12.2015., 11:11   #1395
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Ova tematika je toliko opširna da bi se dalo (bez pretjerivanja) komotno na tu temu napraviti diplomski rad. Npr. ima dosta ljudi sa višegodišnjim iskustvom u slaganju računala, koji još uvijek svako malo mijenjaju mišljenja o kućištima.

Sve se svodi na to što ćeš staviti u njega i što preferiraš - niske temperature, tih rad, olakšan pristup hardveru, fleksibilnost sa hlađenjem, formati ploča i napajanja, veličina grafičke kartice, itd.

Npr. svoju konfu sa slagao u ovo kućište, te sam poprilično zadovoljan s njim, ali se sve svodi na dobro planiranje i svrsishodan odabir komponenti. Ove komponente koje su u njemu rade odlično, ali npr. dobar dio konfiguracija ostalih članova ovog foruma, kada bi se ugradilo u to kućište (ITX/uATX/ATX model) bi radilo lošije od očekivanog, jer ovo kućište zahtjeva pažljiv odabir komponenti i hlađenja za iste.

Kod Fractala je to drukčije izvedeno, pa se može reći da je puno fleksibilnije i daleko lakše "oprašta" greške prilikom odabira komponenti tj. daje puno veću slobodu odabira hardvera. Ovo je u biti i glavni razlog zašto je Fractal toliko popularan kod nas i u svijetu.

Btw ako želiš da ti kućište svijetli kao npr. taj Titus X, najmanji problem je ugraditi LED-ice proizvoljne boje u Fractal (verziju sa prozorom) te ugraditi npr. ON/OFF prekidač za svjetlo, a čak postoje i ventilatori u raznim bojama (sa posebnim napajanjem za LED-ice u njima, za lakše uključivanje/isključivanje).
Kako mi vadis mast s tim svojim kucistem...

Ps vratite se na temu konfiguracije jer ce modovi iznenadno dobit PMS