View Single Post
Staro 10.12.2015., 07:53   #1285
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Pisao sam prije o ovome i uzeo primjer intela. Lako je nac na temi.

Intel je imao gadnih problema sa smanjivanjem proizvodnog procesa iako imaju najbolje fabse i najvise love.

I sad se neko nada da ce nekim cudom Zen parirati Skylakeu sa drljavim Global Foundry na low power node.

Jedina nada je neko Kellerovo cudo.

Evo,slobodno me citirajte i ja se nadam da gadno grijesim, ocekujem 3-3,5ghz na Zenu. To je otprilike Vishera na 4,8ghz.
Ako to tako bude znamo sto slijedi.

Tak i ja očekujem, no ak tako ispadne to je još jedan u nizu failova.
Ako IPC bude u rangu skylakea, kupujem, zbog ekstra jezgri....al ako ne, opet je promašaj, ne znam koji više u zadnjih 10 godina.

Aposlutno me aboli za fotoshop, renderiranje i obradu videa, di se eventualno mogu iskoristit ekstra jezgre, ako budu imali slabi IPC i slabi OC potencijal.
https://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Micro_Devices

ma kak neće propast, ja radim u hrvatskoj firmi, koja ima više zaposlenih, i nekoliko puta veći total asset, nema šanse da ne poropadnu ako ZEN nebude čudo. Ovo love kaj vrijede i broj zaposlenih je ništa u IT svijetu, čudo je kaj uopće i nisu kupljeni od nekog velikog (npr. APPLE il Samsung). Nadam se da će ih neko kupit pa da će ponovno bit konkurencije u x86, jer ovo sad je smiješno, i frekvencije i IPC su stali zadnjih 5 godina.
markecSMB je offline   Reply With Quote