Citiraj:
Autor lucija85
Usput jedno nub pitanje, jel dobra ideja složit Ramdisk i jel mi za to treba 16 ili 32 gb rama? Tek sam večeras saznala za Ramdisk, za uber brzo surfanje i slično, ali ne znam jel istina da je nesigurno i "volatile" šta god im to značilo.
|
Mislim da to nema smisla. Običan SSD je sasvim dovoljan, pogotovo za bilo kakvo surfanje.
Uglavnom, što se tiče konfe, ja bih svakako uzeo r9 390, a onda kasnije upgradeao nakon godinu/dve grafičku jer je to prvo što zastari. Znači, možeš uzet i 2x 980ti, ali ti s dolaskom nove generacije to neće puno značiti, a prodat češ ih za značajno manje novaca.
Što se tiče procesora, danas je sve ultra brzo u odnosu na 7 godina star c2duo i za igranje bi ti i običan i5 sve dobro odradio. Rangirao bih ovako, od najjeftinijeg do najskupljeg:
1. i5 4460
2. Xeon E3-1231 ili i7 4790
3. i7 5820k
Pa sad ovisno o tvojim potrebama izaberi. Za igranje je i najjeftiniji i5 dovoljan. Svakako bih prije spomenutog i5 6600 uzeo i5 4460 jer će isto sasvim dobro odradit posao ili tog xeona/4790 jer dođu na isto cjenovno (jeftinija ploča i ram), a ipak imaju multithreading u odnosu na 6600.