Citiraj:
Autor lucija85
Da, samo Links iako znam da imaju loše cijene.
Ok uvjerili ste me da je 6700k totalni overkill, kao i 5820k koliko vidim, teško mi je procijenit općenito snagu jer sam dosada imala core2duo star 7 godina i još sam naravno totalni laik. Ali želim ostat na 1151 socketu tako da bi onda za duplo manje love nekakav best buy bio i5 6600 bez da se gubi puno na jačini?
Što se rada tiče ova konfa neće nikad bit ni testirana, a za gejmanje vjerojatno hoće, pogotovo ako ću se poigrat sa VR tehnologijom kasnije pa bi onda radije od ovoga napravila gejmersku konfu. Koju top tier grafu uzeti onda? Mislila sam GTX 980 TI osim ako nema nekakav očiti jeftiniji "best buy", ja opet ne mogu procijenit jačinu ali ne bi išla ispod R9 390. Pitam jer će sljedeće godine na ovu konfu doći još par 4k monitora sa VR gadgetima pa mislim da će ovo na kraju ispast skupa konfa. Isto tako, koji onda cooler uzeti za top tier grafičku? Vidim samo par izbora za cooler na 1151 socketu, osim ako se mogu montirat i ovi sa 1150 socketa itd.
Jel valja šta High Current Gamer 750W napajanje? Ima 5 god garanciju za razliku od ovog XFX XXX koji ima samo 2. Kučište bi svakako bilo LC Power Titus X, jel bi bila dobra ideja ubacit u njega dodatni ventilator?
Puno hvala nub što si odlično argumentirao svoje kritike i usput ponudio alternative za razliku od ostale ekipe
Usput jedno nub pitanje, jel dobra ideja složit Ramdisk i jel mi za to treba 16 ili 32 gb rama? Tek sam večeras saznala za Ramdisk, za uber brzo surfanje i slično, ali ne znam jel istina da je nesigurno i "volatile" šta god im to značilo.
|
Koliko vidim Links ti je odabrani dućan, tako da Xeon (iz prijedloga iznad) odmah otpada.
Socket 1151 procesori su preskupi za ono što nude, pogotovo u igrama, kao i i7-5820K (skupe matične).
Topla preporuka je nešto u stilu i7 4790K, zbog tvornički visokog takta i dovoljno jezgri/threadova za budućnost. Za slučaj nužde ovaj proc je moguće vrlo jednostavno podignuti na viši takt (čak i njubovima

), te mu tako dodatno produžiti životni vijek nakon 3/4/5 godina. Ako si dosada bila na Core 2 Duo procu, onda apsolutno nećeš osjetiti razliku između i7 4790K i i7 6700K/5820K, bilo u igrama ili svakodnevnom radu (a opet ćeš uštediti), osim ako se ne baviš vrlo zahtjevnim radom poput profesionalne video obrade.
Za budućnost ti je ionako svejedno, jer kada zastari taj 4790K ionako ništa drugo jače nećeš moći staviti na taj 1150, kao niti na 1151 socket. Nažalost takva je Intelova politika (brze promjene socketa) zadnjih x godina, pa ti je svejedno koji od ova dva socketa odabereš.
Pošto si spomenula igranje kao jednu od glavnih namjena
daleko prije ćeš osjetiti razliku između 980Ti i R9 390 grafe na 4K monitoru, nego što ćeš osjetiti razliku između prije spomenutih procesora.
Btw preporuka za 4K monitor sa ogromnom radnom površinom -
Links.