Ok, skužili ste me odmah, temperatura koju sam vam čitao je sa puhalice

I hvala Alvin i Milentije na pomoci kompletnom noob-u

OK sad mi je jasno da matičnu moram ugrijati ali sam to donekle i pokušavao nekoliko (10) minuta tako da sam krenuo sa 100 c, pa 150 pa 200...i to sa puhalicom, naravno matična nikad ne bi bila ugrijana na toj temperaturi ali brate onima sa youtube-a to sve lemljenje i bez predgrijavanja prolazi uredno u nekoliko minuta
Jasno mi je sad da je matična velika i disperzira toplinu ali kako je onda predugrijati na tih recimo 200 c? Uz puhalicu koristiti i nešto drugo ili puhalicu koristiti jako dugo? Vidio sam da ima kupiti i tih "board preheatera" da li su oni apsolutno nužni? Ili se može i na drugi način?
Također, podpitanje ukoliko radim reflow recimo na manjoj matičnoj ploći recimo mobitela, da li mogu preheat napraviti samo sa puhalicom i na koju temperaturu bi trebao dovesti matičnu da bi reflow odnosno pastu uspješno upotrijebio?
Hvala!
Marine ako ti je ista ploća onda bez problema, ako je neka druga onda uz određenu dozu dovitljivosti jer će biti potrebno instalirati njene drivere uz eventualnu potrebu micanja starih ali ne bi trebalo biti većih problema.