View Single Post
Staro 09.12.2015., 10:42   #2618
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Ma meni je super ekipa koja komp koristi za igranje pa onda mjenja fx83x0 za i5, ili i5 za i7...
Iznimka su ljudi koji stvarno obožavaju neku igru/igre koje su neoptimizirane do bola pa im stvarno veliku ulogu igra brža intel jezgra - u tom slučaju, ako imaš financijske mogućnosti i ovo te veseli, apsolutno ok odluka.

A valjda 95% igara nema neke značajne promjene. Ja se na svom (sad već 6 i pol godina tehnološki starom) phenomčetu igram kao veliki
U zadnjih godinu dana sam prošao masu novih AAA igara, i niti jedna jedina osim GTA V (koji mi isto ide jako dobro, ali u nekim situacijama se ipak zna vidjeti pad fps-a) mi nije zakinuta zbog procesora, uvijek prikoljem 290tku do kraja sa grafikom i tako igram na 2560x1440.
Većina igara, u većini slučajeva, mi ide konstantno preko 60fps-a, a povremeni padovi se uglavnom zaustave na 40ak fps-a i onda brzo vrate na +60.

Znači govorimo o procesoru koji ima tržišnu vrijednost od nekih 300kn! Pa mi dođe netko i kaže da ide mjenjati naklokani 2500k za 6600k jer će vidjeti pomake

EDIT: i čisto da napomenem još jednom, apsolutno se ne dotičem ljudi koji igraju praktički isključivo MP naslove gdje žele imati zilijun fps-a jer im to nešto znači, ili ljude koji igraju određene "World of" igre koje su neoptimizirane do bola pa ti treba procesor koji košta kao i cijeli ostatak kompa.

Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 09.12.2015. u 10:49.
Igorr je offline   Reply With Quote