Hvala svima na komentarima!
Ja iskreno baš i ne kužim tu opsesiju sa klokanjem svega, već sam stoput čula da K serija "nije" za one koji ne namjeravaju klokat ali vidim da ima i puno ljudi koji tvrde da je 6700k najbolji proc bez obzira na klokanje. Radi se samo o 500 kuna razlike izmedju 6700 i 6700k a koliko sam vidjela po performansama svakako se isplati, ipak nije Intelov flagship procesor bez razloga.
Hvala nub na prijedlogu za matičnu, to mi je promaklo, umjesto Z170 uzet ću MSI H170 Gaming M3 ploču koja se savršeno uklapa u ovu red-themed konfu i usput par stotina kuna uštede, ali nije mi nužno cilj uštedit svaku kunu već dobit najbolju vrijednost za novac.
Što se coolera tiče dvoumila sam se izmedju Ninja 4 i Coolermaster Hyper D92, koji vi kažete da je bolji taj onda uzimam, Ninja 4 je skuplji za 100 kuna pa sam radi toga mislila da je bolji a i ime je prekul
RAM je svejedno koji god uzela pa nema smisla diskutirat, a R9 390 je od MSI. Supernove G2 nema u Linksu, kod njih što se tiče tier 1 napajanja ovaj XFX XXX je best buy, a 750W je zato da ima malo prostora jer ću vjerojatno uzet top tier grafičku ili 2 sljedeće godine kad vidim kako će ispast ova nova VR tehnologija.
Sphere, konfa će bit više manje desktop/radno računalo i za casual gejmanje. Pretpostavljam da bi ti tu ubacio top tier grafičku i srezo ostale komponente ali nije isključivo za gejmanje, to mogu nadogradit ako ima potrebe, ali bitnije mi je imati što jaču bazu sa najjacim procesorom i dobrom m.2 matičnom za novu SSD tehnologiju.
Ja stvarno ne znam šta fali ovom Titus X kučištu, zašto je točno slabo? Izgleda mi predivno za red-themed konfu a svi znamo da je estetika najbitnija kod kučišta
Zvučnu karticu definitivno uzimam, samo još ne znam hoće li mi bolje odgovarat 5.1 ili 7.1 sistem, Linksova ponuda je po tom pitanju jako siromašna pa ne znam šta da radim sa time, ne kužim koja je poanta ovih externih.