Citiraj:
Autor BladeRy
Tu dodje mentalitet igraca u igru. BB ima dug reload, kad te zapale instant nakon sta potrosis repair ocekujes da sretno goris jos koju minutu.
A istovremeno 30 sec reload je vjecnost kad te cruiser lozi sa HE. Zato u startu BB igra ko support, nije da imaju brzinu ic capat point, a i naletit na DD koji ce ih masakrirat.
Jos je gore u tieru iznad, kad ti popravke uvjetuju stil igre. Ja guram stranu dok god ekipa koja ide samnom gura prema capu, kad se oni okrenu nazad, sta bi BB trebao ic sam na par brodova i capat? Ovo je timska igra, koja nazalost nema ni T od tima, nikakva koordinacija nego ides gdje netko drugi ide i nadas se da neces bit sam na capu, imao sam mozda 10-20 rudni od 1000 gdje se ekipa dogovarala gdje ce i sta i kako napravit. Ostatak je samo okreni top na nesto i LMB pa sta bude.
|
Srećom se sav fire damage može popravit sa healom. Jedino AP i Citadele ne možeš vratit.
Za tu ulogu supporta, držanje i cirkuliranje oko BB-a je Pepsi ko stvorena. Njen AP udara ko mazga kad sleti i imaš 4 kupole koje se okreću puno brže od recimo Myokovih pa je DD screening jako efikasan (ne kao Mogami sa 150mm ali efikasan ako znaš što radiš). Ne mogu opistati koliko mi fali 4. kupola na NO. Pogotovo kad se povlačim ona jedna straga je za drek dovoljna.
Evo primjer partije koju smo izgubili. Ocean mapa, stvorim se kraj Nagata. Velim liku da ću ga pratit cijelu rundu. Odmah u startu nas US DD pokušava topredirat (rush) i nalijeću TB od protivničkog CV-a. Upalim defensive fire, naciljam najbližu TB eskadrilu da im sjebem spread i fokusiram se na DD-a. Niti jedan torpedo nije pogodio, a DD je morao bježat i skrivat se u dimu. Rješimo DD i idemo dalje prodor po boku. Uspješno otjeram Clevelanda sa nekoliko citadela kad mi je bok okrenuo, skupa sa Omahom. Nakraju napravimo krug po cijeloj mapi i dođemo im s leđa, jako blizu njihovog CV-a. Već sam tu vidio da smo pretjerali i počinjm s povlačenjem jer vidim da lik u Nagatu ne odustaje. Pri povlačenju naletili na protivnički Nagato (koji sam također uspio citadelirat s Pepsi AP granatama). Naravno cijeli protivnički tim u tom trenutku shvaća što smo napravili i krene se fokusirat na nas. Nagato kojeg sam pratio brzo pada pod slavama svega i svačega (niti 30s nakon što sam se počeo povlačiti), dok sam se ja skoro izvukao da nije bilo 16" granate koja me dokrajčila taman prije nego sam izvan 15,2 km (concealment sa camo) izašao. Izgubimo zato što ostatak tima nije niti broda potopio.
Ogromna je razlika ako BB gura a CA igra pratnju i DD screen.
EDIT: Našao thread na redditu sa gifovima pojedinih situacija u igri:
https://www.reddit.com/r/WorldOfWars...s_in_world_of/
Plačem....