To je studijska, produkcijska kartica (ima D/A i A/D konverter), što ne mora ništa posebno značit u smislu kvalitete, al ak ćeš samo slušat nema potrebe da plaćaš A/D dio, odnosno kompromise koje su napravili da uguraju oba sklopa u uređaj.........
Općenito se smatra da su vanjski konverteri bolje rješenje jer manje ili uopće ne pate od interferencija sa računala (napajanje i slično).
Svojevremeno sam gledao isti taj ESI, samo dr. Dac uređajčić koji dođe oko 600 kn. Ima mali 3,5 analogni izlaz kombiniran sa optičkim, a unutra je odličan AKM čip pa sam siguran da svira dobro, ako ništa za te pare u najmanju ruku.......Trgovina gdje sam gledao je na Krugama kod McDonaldsa, inače profi oprema al ovo bi moglo dobro rješenje za doma skoro sigurno.
Druge opcije su jasno kinezi preko webshopova, gdje za stotinjak eura + troškovi možeš dobit odlično rješenje - ja osobno koristim SMSL Sanskrit koji za manje od soma kuna svira uistinu prekodobro.
Treća opcija je da potražiš kod prodavača elektronike i hi-fija, gdje ima par modela u tom ili malo višem cjenovnom rangu-AQ Dragonfly, Cambridge XS, Musical fidelity V DAC, ne znam gdje je još u ponudi mali NuForce.....pronjuškaj malo kaj bi ti odgovaralo.
Ili sh, naravno, ako ima kaj u ponudi trenutno.
U svakom, slučaju, mislim da ćeš bit zadovoljan sa više manje bilo kojim DACom osnovne klase (relativno) poznatijeg proizvođača, ako sad krećeš ispočetka i nije ti neki upgrade u pitanju.
Dobro to fercera.......