View Single Post
Staro 08.12.2015., 00:21   #1549
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Blava je na prethodnoj stranici preporučio MS Alien 6D kao vrlo dobar miš za relativno nisku cijenu te sam ga kupio na njegovu preporuku.

Nakon otprilike mjesec dana povremenog korištenja (2-3 puta tjedno po 1-3 h) mogu reći da se radi o stvarno solidnom plug and play mišu sa 6 tipki i 4 razine DPI-a (800/1200/1600/2400), a cijena mu kreće već od 55 kn. Dosta dobro leži u ruci, pogodan je za claw i fingertip grip, a nekome s manjim dlanom bi možda čak mogao proći i za palm grip. Osim toga, miš lijepo izgleda, naročito u mraku (ne mislim na to da ga se onda ne vidi, nego na plavo/ljubičasto LED svjetlo).

Kao osnovnu zamjerku bih naveo to što su tipke sa strane (forward i back) preblizu sredine miša i dosta su sitne. Osobno mi je draže kad su one bliže gornjem dijelu miša, recimo gotovo u ravnini sa scroll tipkom. Miš je prilično lagan. Neki ljudi vole lakše miševe, neki što teže, pa to ne mogu navesti ni kao prednost ni kao nedostatak. Ako ga usporedim s ROCCAT Kone XTD-om kojeg koristim većinu vremena, čini mi se da su tipke nešto glasnije, ali ne previše.

Sve u svemu, ako netko traži miš za 60-ak kn, svakako ga mogu preporučiti. Mislim da se za tu cijenu ni ne može očekivati puno više od ovog što Alien nudi.
KhongLo je offline   Reply With Quote