Citiraj:
Autor RaneZ
Func MS-3 R2
|
Definitivno miš za preporučiti, iako u kutiji izgleda ružno i odbojno.
Nadalje, testirao sam za vikend
Roccat Nyth:
Link:
http://www.roccat.org/en-DE/Products/Gaming-Mice/Nyth/
Cijena: 898 kn (izvor
www.adm.hr)
Miš ima odličan senzor, zabavan je, no definitivno nije za FPS. Miš je pretežak a prilikom dizanja s podloge, kursor bježi što nikako se nesmije dešavat. Za te novce premalo svijetli i nije nešto uočljiv. Čak ni sama ergonomija miša nije nešto, barem ne meni. Kabel od miša je katastrofalan, tvrd i trebali su ipak složiti fleksibilniji kabel. Toliko je tvrd da kad miš spustiš na podlogu, sam se miče od otpora kabla.
Roccatov software je po meni ovoga puta prvi puta nadišao logitech i zaista je odličan, pogotovo sa dodatnom opcijom za smartfone i bilijun pluginova koji se jednostavno povuku s Roccatovog Clouda. Podešavanje miša je zabavno s zaista milju opcija. Od remote controla i tisuće macroa koji se mogu podesiti što na smartfonu što na samom mišu.
Generalni dojam, puno para, odličan software, odličan senzor osim mane kod dizanja miša s podloge. Testirano na nekoliko vrhunskih podloga, sve ista priča. Miš prekrasno klizi i ima odličan osjećaj kontrole. No, ta mana pomicanja miša u zraku pa spuštanje na podlogu doslovno ubija miša i zasjenjuje njegovu cijenu. S velikim gripom ne možeš miša niti dignuti, no za FPS se ionako koristi manji grip. Za dotični miš ne bih preporučio da ga itko plati više od 699 kn, tako da ovih 200 kn je po mom mišljenju definitivno preplaćeno. Također, tipke lijevog i desnog klika su prilično tvrde, a scroll je također prilično loš.
Danas testiram
Roccat Tyon:
Link:
http://www.roccat.org/en-DE/Products/Gaming-Mice/Tyon/
Cijena: 599 kn (izvor
www.adm.hr)
Ergonomija: Vrhunska, a sada ćemo vidjeti hoće li dobiti moju preporuku.
Generalno: Miš sjeda u ruku jako dobro, no moram priznati da je pretežak pa ubrzo počne ruka boljeti. Nije okretan kao G502 pa će vjerojatno trebati više vremena za jačati ruku i naviknuti se. Software je dobar, nije kao kod Nytha, ali miš puno više svijetli, pa se čovjek tu može guštati. Sam senzor je osjetno lošiji od Nytha, ali barem nema problema kod dizanja miša s podloge. Tipke su generalno dobro pozicionirane. Scroll je ovdje kako treba biti i radi uredno. Samo podešavanje miša je ovdje dosta mukotrpno jer svaki upload na miša traje i traje i software na 15 sec se smrzne. Da ne pričam da nisam pol sata mogao služiti zašto kad sve podesim ovaj vrati na početne postavke. Dok nisam kopao po netu i skužio da treba isključi AV software od windowsa, odnosno podesiti exception na roccat folder. Bezveze. Roccatov software kao takav je i ovdje prilično dobar sa mnogo opcija i podešavanja. Moram priznati da nožice od miša nisu najbolje, odnosno razmak između istih je prevelik pa miš ne klizi glatko po podlozi, nego i on stvara neki čudan otpor. Odnosno, klizi taman, ali osjeti se otpor zbog težine miša. Trebali su staviti u sredini još jednu nožicu a ne samo na vrhu i na dnu. Nešto kao što je to Logitech napravio na G400, G500, G5, G7, itd... Svi ljubitelji G5-G7 miša radi samog oblika pronaći će ovaj miš zadovoljavajućem, jer je prilično sličnog dizajna, osim što ima mnoštvo novih gumbića i opcija. Ukupna ocjena bi bila dobar-vrlodobar miš, izuzevši naporan software, njegovu težinu i nožice. Za 599 kn radije ću i dalje preporučiti G502 koji je 20-30 kn jeftiniji i ima daleko bolji senzor. Za kraj, žica mu je ok, nit je pretvrda niti premeka, ali bitno da ne smeta samom mišu ili radu s njime. Uglavnom, ne osjeti se da ima žicu.
Za sada još uvijek Logitech G502 je miš nad miševima po meni, iako i on ima svojih mana, ali barem ne zakazuje.