Citiraj:
Autor listerstorm
Pa mali su pomaci u performansama u gamingu, tako da je Sandy Bridge i 4 godine nakon izlaska potpuno konkurentan najaktualnijim procesorima, a mislim da će isto biti i sa haswellom. A za 3 godine će ionako svi postojeći socketi biti zastarjeli.
Za dugotrajnost, recimo da ide na 4 godine, najsigurnije bi mu bilo uzet fullHD monitor, mada to izgleda čudno za konfu od 16K, ali kad 980 Ti u witcheru i sve na full pri 1440p ne prelazi 70 FPS...
|
Tom logikom sam se i ja vodio pri slaganju svoje konfe ... potpuno je svejedno koji socket imaš, jer ionako iduća generacija proceva neće ići na trenutnu matičnu, zahvaljujući Intelovoj politici
Ako je konfa namijenjana igranju na 1440p,
prvo što će se osjetiti je snaga grafe ... a tek onda sve ostalo. Npr. Ti grafu guram sa i5-icom bez ikakvih problema, jer je pri većim rezolucijama u pravilu bottleneck VGA, dok je za CPU čak dovoljno i 4 fizičke jezgre, a HT dolazi samo kao šlag na vrhu.
Ne brinite, ljudi sa 2011(v3) soc. nemaju više frejmova od korisnika Hasswell/Broadwell/Skylake i7-ice, ali zato je jedan 88W Devils Canyon daleko lakše ohladiti (i OC-ati) naspram jednog 140W 2011 proca. Sjećam se kada sam prvi put ušao u BIOS na RIVE ploči ... odmah sam morao Danijelovu
recenziju čitati, jer mi je taj njezin UEFI praktički bio na kineskom
Uspio sam ga natjerati na 5 GHz (4.9 za
3DMark), ali brate mili to je doslovno bila raketna znanost naspram 1150 socketa, kojeg može (u 30 sek) dići na 4.5 GHz čak i najobičniji noob od korisnika
Da ne govorimo o nadolazećem DirectX 12 koji će znatno smanjiti utjecaj CPU-a na ingame performanse, pa ni u budućnosti ne bi trebalo biti nekakve velike brige.