View Single Post
Staro 06.12.2015., 17:39   #619
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Prvo, xnam da sve i jedan ovaj sa integrranim wifiem je smece, i da jedino ethernet dolazi u obzir. Remux mkv mi sada trza preko mreze na pravom kompu sa pravoj wifi kartici sa dvije antene la kifla.
Minix kosta doslovno duplo pa me zanima sto to na njemu vrijedi duplo? Jer vidim da su ljudi masovno.zadovolnni sa upola jeftinijim uredjajima bez problema, pa reko mozda sam nesto preskocio. Ili se placa samo ime?
Ako mi kedan uredjaj od 75$ ima preko 400 komentara, i od toga 95% 5 zvjezdica onda ne znam, valjda je ok hehe
Ovako, bluray remux-e zaboravi preko wifi-a puštat. Sve to divno i krasno šta bi to trebalo raditi ali realnost je drugačija. Kod mene doma imam laptop sa Kodi-em i Evolveo android player isto sa Kodi-em. Taj evolveo je ekvivalent Minixu 8h-plus. Također imam 5.1 setup sa Yamaha avr-om koji podržava HD audio. Normalno sa laptopa HD audio normalno radi a sa android playera ne. Dodatni problem sa android playerima koji imaju 4 OS gore je da ne vuku ni core audio iz HD audio zapisa, ide samo stereo van, ako je još Dolby TrueHD onda i slika ide malo sporije, DTS-HD MA ide slika normalno. E sad, pošto ti imaš direktno spojeno u TV onda te HD audio niti ne zanima, iskreno pošto na poslu radim kina tipa JBL Synthesis HD audio ti ni netreba dok nemaš opremu od kojih 2-3000 ojra u 30-50 kvadrata sobe samo za to. Naslušao sam se svega pa znam o čemu pričam, da ne spominjem Atmos sada, marketing na kvadrat.
Dalje, WDTV me nebi više vidio nikada, u sadašnje vrijeme prodavati takav player za 700-800 kuna je bogohuljenje, bože oprosti. Jedino što ga vadi je kvaliteta slike na Sigma chipsetima koja je dosta bolja od Realtekovih (Mede8er) ali ostalo je d.rek.
Sada su počeli izlaziti playeri sa Amlogic s905 i skoro s912 chipsetima koji su 64 bitni i dolaze sa android Lollipopom gore koji podržava HD audio, tako barem tvrde. Na tvom mjesto ja bih pričekao malo da im krene padat cijena i da vidimo recenzije pa ako HD audio radi uzeti to.
Recim ovo za sada, ja bi uzeo jači model od 100 baksi.
Tolko od mene koji sam u istoj dilemi kao i ti, kad koristim laptop uvijek žena oće neku seriju gledat dok nekaj igram a ovaj android player kaj imam mi nije 100% zadovoljavajući
9800pro je offline