View Single Post
Staro 05.12.2015., 22:51   #1271
nerthus
Registered User

Datum registracije: Dec 2015
Ljudi puno hvala na svim postovima i prijedlozima, provao sam na vise foruma traziti pomoc i ovo je prvi gdje sam dobio ikakav odgovor !
Tako da puno hvala!! That being said, nastavio bih raspravu, i sad s obziron na dane prijedloge, prilozit cu svoju konfiguraciju koju sam sastavio u hgshopu jos puno prije nego sta sam ovdje procitao vase prijedloge!!

Znam da puno trazim ali volio bih kad bi mi se sad isti ljudi koji su mi predlozili konfiguracije javili i rekli u cemu grijesim sa svojom, i pojasnili razlike u konfama.. cisto jedan comparison analysis, kome se da naravno!

PS da napomenem, u svom prvom postu sam sta se tice periferije rekao da mi uopce netrebate predlagat, osim monitora, mada cijenim prijedloge jako!

hgshop konf:
1x Matična ploča MSI Z170A KRAIT GAMING, socket 1151, DDR4, USB3.1
1x Procesor INTEL Core i7 6700K, 4000/4200 MHz, Socket 1151
1x Hladnjak XILENCE CPU Cooler "M403"
2x Memorija KINGSTON 8 GB DDR4, 2666 MHz, DIMM, HyperX Fury Black
1x Grafička kartica MSI AMD Radeon R9 390X Gaming 8GB, GDDR5, DX12
1x Tvrdi disk 1 TB, SEAGATE Barracuda, 7200 rpm, 3.5", SATA III
1x SSD disk 250 GB, SAMSUNG 850 EVO Basic, 2.5", SATA III
1x Kućište CORSAIR Graphite Series 230T Windowed, narančasti LED
1x Napajanje XFX easyRail Gold, 750W

1x Monitor ASUS VG248QE, Full HD, HDMI, DVI, 24"

Sve skupa bez dodatne periferije, 15011,29kn.

Eto tako sam ja to zamislio prije nego sam procitao vase prijedloge, a sad moram jednu reviziju obavit!!

Dakako odma imam par pitanja s obziron na to da je moja konfa drukcija:

1. Vidim dosta vas predlaze ovu grafu R9 Fury.. Dali je to iskljucivo jer je ona optimalnija za 1440p, i dali mi je 1440p presudno za gaming? Moze li mi neko u kratkim crtama objasnit prednosti jedne u odnosu na drugu za gejmanje? Mene vuce to sta ova 390x ima masu vrama, a racunam da ce buduce igre ic preko 4gb vrama koliko Fury ima.. A i Fury je dosta skuplja :/
2. Nisam siguran u odabir hladnjaka za procesor, iskreno trazio sam onaj CM Hyper Evo 212 ili kako se vec zove, jer sam na vise review stranica procitao da je to najbolji low budget hladnjak za ove procesore!! Ali njega u hgshopu nema, pa sam se odlucio na ovaj jednako jeftin, ali zapravo pojma nemam na sta pazit pri odabiru hladnjaka za proc.
3. Puno ljudi predlaze DELL monitore, ja sam prije ovih prijedloga bio sto posto siguran u odabir ovog ASUS monitora, receno mi je da je najbolji u svojoj kategoriji, uz odlican response time itd., bas dobar za gaming, sta vi kazete? Tu se opet povlaci pitanje 1080p vs 1440p, a koliko kuzim svi mi preporucate da mi je 1440p monitor jedini suvisli odabir?

Hvala svima koji se odluce nastavit raspravu i pomoc mi da budem malo pametniji, jer prvi put nesto ozbiljnije slazem, mada je i ova pomoc dosad i vise nego dostatna.
Lijep pozdrav!

Zadnje izmijenjeno od: nerthus. 05.12.2015. u 23:01.
nerthus je offline   Reply With Quote