300kn u bilo koje doba je debeli entry, imho možda čak ni low end samo što danas za 300kn dobiješ kejs sa fičrima iz skupljih kućišta (cable managment, hlađenje, raspored etc.), a prije si za 300kn dobio fer kejs bez ikakvih fičra.
međutim prije je high end bio stacker (recimo) od svojih nešto-oko-1k kn ako se dobro sjećam i jednostavno nisi imao ništa skuplje, a taj kejs po današnjim standardima je apsolutni drek osim što možeš stavit brdo diskova. slagao sam ih dosta prije i to je tada bio takav pain-in-the-ass da izgleda dobro da boli glava + trošio redovito 3x vremena na njega u odnosu na neki mid kejs od parsto kn. danas kad pogledaš taj kejs je praktički joke da u njega staviš neki sli sistem sa disipacijom od par-sto w u zrak.
slagao sam i onaj black pearl od (tada) nezamislivog price tag-a od preko 2k kn gdje potrošiš još više vremena, ali dobro i konfa je bila monstruozna.
danas je totalno drukčije vrijeme i što je kejs skuplji u pravilu je lakši za slagati, mogu se bolje kabeli riješiti, pazi se više na detalje poput boje kabela, kejsa, finiša, kvalitete eventualnih plastika, metala etc. izbor je enormno velik i raspon mogućnosti i kvalitete seže jako daleko što naravno prati i cijena koja može u bilo kojem dućanu inf. opreme premašiti 3k kn
ergo, specijalizirana kućišta aside, ako je 3k kn neki high end (a nije, jer termin high end označava nešto ultimativno i beskompromisno bez obzira na cijenu) komercijalno dobavljiv nama, tako 300kn nemre biti mid end da se na trepavice postaviš obzirom na to što se može kupiti, živjeli mi u hrvatistanu ili afganistanu.