Citiraj:
Autor m&n
pa ova druga grafa ustvari je u neku ruku da mogu odigrati koju trku na 4k tvu ili neki nogac i slicno.
|
Većina bi bila sretna i s jednom grafom
Citiraj:
no neke igre nisam mogao maxati na 1440p a sada downclockam grafe na 900mhz i prakticki pri full postavkama imam ugodnih 60 fpsa primjer uz tihe grafe i postrosnju do 500-515w .- Ac Syndicate
|
Ako je doista riječ o nekim detaljima na Very High vs. Ultra ... nekako sam mišljenja da se ne isplati stavljati još jednu grafu isključivo zbog toga, jer naprosto dvije grafe nikada ne mogu po potrošnji, buci i temperaturama biti konkurentne jednoj. Imao sam SLI i po pitanju termo/dB performansi dvije GTX 680 nemaju što tražiti pokraj ove moje trenutne. Ventovi na (zatvorenom) kejsu su uvijek morali biti na višim okretajima, temerature su uvijek bile 10-15C više nakon dužeg igranja, a povećana potrošnja je bila očita zbog temperature prostorije u kojoj se nalazio komp ... jednostavno se prostorija stalno morala hladiti klimom (ljeto) i luftati (proljeće/jesen).
Sada imam ITX konfu koja troši 300-injak W u full loadu, hladna kao led, a čak i buka je relativno niska ... vrti naravno sve naslove na 1440p. 4K rezolucija jednostavno još nije spremna za zahtjevnije naslove na single grafama, dok god se ne pojave nove zvijerke od grafi.
Citiraj:
dok fps, strategije obvezno moram igrat na pcu.. i ofc ovo je neka priprema za dx12 naslove gdje će navodno cf biti bolji a i 8gb vrama nije na odmet
ionako ovo bolje radi nego dvije gtx 970 koje sam testirao na 1 dan.
|
O tom DX12 sam se naslušao i načitao toliko, da su mi najave počele na uši izlaziti, ali poprilično sam siguran da to neće potpuno zaživjeti niti iduće godine ... možda 2017., a do tada imamo jedan "beta" naslov koji skoro nitko ne igra
Ista stvar je i sa 8 GB VRAM-a ... na 1080/1440p sam mišljenja da je ovo uglavnom nepotrebno, ali je AMD-ov marketing ovo uspio itekako kvalitetno propagirati. S dolaskom iduće generacije kartica, ovdje neće biti znatnih razlika jer će vjerojatno sve kartice imati podjednaku količinu VRAM-a.
Kada će izaći naslovi koji zaista koriste 6-8-10GB na 1080/1440p ostaje za vidjeti, dok će za 4/8/12K rezolucije nadolazeći top modeli vjerojatno posjedovati 12/16/24GB HBM-a pa sve ovo praktički pada u zaborav kroz narednih godinu dana.