View Single Post
Staro 04.12.2015., 16:09   #2770
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor m&n Pregled postova
Jučer sam došao kasno doma pa sam igrao oko 30 minuta u komadu a gle imam podijeljena iskustva trenutno
Prvo je bio lom kada je r9 390x bila primarna u zatvorenom kesju sam na njoj dobio 90 stupnjeva reko daj ne zezaj, otvorio sam kejs i palo par stupnjeva no i to je bilo previše. sa tim setupom mi je bio graphic score 25 tisuca 1100/1600

Zatim sam isao probat kombinaciju 16x/4x gdje sam običnu r9 390 stavio na zadnji slot.

Dobio sam graphic score 20 tisuća sa istim klokom ali su tempe bile dosta niže no..
Vrag mi nije dao mira i stavio sam običnu xfx r390 kao primarnu a ovu ispod nje i dobio sam graphic score 26500 i ono što je najbitnije u zatvorenom kejsu temp nije prelazila više od 80 stupnjeva

Ali ovdje su recimo obje grafe vrlo blizu sa temp dakle gornja 80 ova donja 75-78.

Dok u prvoj izvedbi sam šizio
r9 390x 90
r9 390 niti 70.

sama obična r9 390 mi je puno tiša i hladnija od r9 390x pa sam zakljucio da je pasta mozda loša kod r9 390x ali sada ne brinem jer su temp prihatljive.

sve do 84 stupnja mi je prihvatljivo i radi buke.
Nekako sam računao da ću dobiti kratak odgovor, ali bome sam se prevario

Ovo sa performansama prve grafe je vrlo vjerojatno uvjetovano temperaturama te prve grafe, pošto je ona u pravilu pod većim loadom i sa višim temperaturama ... vjerojatno je dolazilo do throtlanja, pa si zato dobivao slabiji skor kada je X bila u prvom slotu.

A ovo sa pastom mi je čudno, jer kao što veliš ta grafa ima normalne temperature u donjem slotu. Nekako mi se čini da je riječ o višim taktovima i većem naponu (na X-ici), povezanim sa većim loadom na grafi koja se zatekne u prvom slotu.

U svakom slučaju zanimljivo

Citiraj:
Svakako bi bilo dobro da na bočnu stranicu napravim rupe za 140mm vent i dobim hlađenje, vjerujem da bi spustio još par stupnjeva.

Ali ne buše mi se baš previše rupe na novo kejsu...

A ovaj test ću ti napraviti večaras i detaljno popratiti temperature.
Samo mi reci na kojoj rezi zelis? 1440p ili 4k ?
Bušenje bočnih stranica kejsa ti ne bih preporučio, jer sam i osobno imao 2x 120mm Corsair bočna venta na prošlom kejsu (CM Cosmos II) ... i nije baš puno pomagalo, ali se zato buka povećala

A i sam kažeš da je kejs nov ... šteta ga

A test, ako ti nije tlaka, obavi na obje rezolucije po 5 minuta, kada se grafe zagriju na radnu temp ... ili barem na onoj rezoluciji na kojoj misliš da ti bolje radi
dh41400 je offline   Reply With Quote