View Single Post
Staro 04.12.2015., 14:58   #2056
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Uletila mi jako povoljno 640 dual sim stara mj dana (od frenda)...I sad maska je plava i to mi je ok ali sam čuo da je crna više mat i lagano hrapava. Ova je glatka i glossy (naodno sve osim crne su takve). Gdje mogu nabavit originalnu crnu masku i koja je lova u igri? Na ebayu sam znao iz nekog dućana u Španjolskoj dobit originalnu masku u pol cijene...nema ga više...
Inače mobitel je brutala za te pare a sad više ne moram furat i poslovni mob sa sobom. I mala usporedba sa 925 (nekad premium model).
Build quality: 925 pobjeđuje jer ipak je kod 640 iza cijeli cover od plastike. Međutim to realno ne znači puno većini korisnika. Prednost maske je što se lagano mijenjaju boje po želji a prednost metalne 925 je jednostavno kvaliteta izrade. Sad je pitanje koliko je to bitno u vremenu gdje ljudi mijenjaju mobitele ko čarape.
Kamera: 925 ima OIS i CZ leće ali u praksi se čak ni u uvjetima slabije rasvjete ne primjećuje neka ogromna razlika...kad se slika vani još manje...osim toga, većinom slikam pizdarije i ako mi je do ozbiljnog fotkanja onda ionako moram iskrcat za 950 ili još bolje - fotić....uglavnom, očekivao sam goru kameru (bar kad se slika u zatvorenom). Flash je bio bolji kod 925 ali kažem, nije day-night razlika nikako...Iako, realno, kad je slabija rasvjeta razlika je vidljiva. Pa sad kome je bitno..
Fluidnost sučelja, performanse: sve je fluidno kod obe lumije..nema razlike...640 sve vrti bez greške baš kao i 925....s tim da se 640 i manje grije...
Baterija: tu 640 jednostavno briljira...925 je imala slabu bateriju, čak i uz kemijanja s postavkama....background usagem itd...Kod 925 baterija je bila built in.
Ekran: Amoled kod 925 je naravno bolji....ali i ovaj IPS od 640 je već sasvim ok. Nisam doživio efekt "s konja na magarca". 640 ima i pol incha veći ekran pa je čitanje weba i gledanje filmova veći gušt...
Naravno, dual sim kod 640 je velika prednost za mene. Jednostavno jedan mobitel je lakše nositi sa sobom....

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 05.12.2015. u 13:46.
Tvrdi je offline   Reply With Quote