ja sam u Požegi, tak da se nisam zamarao sa traženjem negdje u blizini jer mi je jeftinije bilo platiti dostavu nego se voziti negdje i kupiti u HR
na stranici proizvođača, kad otvoriš link za stolicu, imaš ispod slike same stolice nekakve ikonice sa feature-ima, prva od tih ikonica definira preporučenu visinu osobe koja bude sjedila na stolici, iako, ja sam gledao 165-175 vs 175-185 pa nisam našao nekakve prevelike razlike u dimenzijama, ali, to si sam malo provjeri i pogledaj
Danas mi je 4. dan kak sjedim na njoj, i skroz sam zadovoljan, svjetlosni skok u odnosu na bilo koju jeftinu stolicu koju sam probao. Masivno, veliko poput fotelje, ima dobru potporu na svim mjestima, a opet je udobno.
Radim grafički design od doma, pa skoro cijeli dan provedem u stolici, tak da mogu potvrditi da nije problem i presjediti 10-ak sati dnevno na njoj (naravno, ne u komadu

).
Što se tiče kvalitete, malo sam uspoređivao materijale koje koristi dxracer i dxseat, i baš zato sam se odlučio za dxseat.
Dxseat na svim modelima koristi metalnu bazu, gumirane kotačiće, potpuno podesive naslone za ruke, i presvlaku od nekakve kože (vjerojatno umjetne).
Kod dxracer-a to nije slučaj, na povoljnijim modelima je plastična baza sa plastičnim kotačićima, nasloni za ruke nisu podesivi po svim parametrima, a presvlake su nekakve textilne, tako da sam se odlučio za dxseat.
Gledao sam rivjue po netu prije kupnje, za prve isporučene modele se spominjalo da su imali nekakve ogrebotine na naslonima za ruke i pokoji loš šav, a oni koji su to reklamirali, uredno su dobili zamjenu u garantnom roku.
Također, ako ti se stolica ne svidi, možeš ju vratiti u roku 14 dana, ali dxseat ne snosi troškove slanja natrag (ili tak nekak, pogledaj uvijete poslovanja na stranici).
Možda je malo više od budžeta koji si naveo (1500-2000), al mislim da se apsolutno isplati