Tema: Fallout 4
View Single Post
Staro 02.12.2015., 14:46   #502
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008

Quest me vodi do Tinker Toma, al on vise nije medju zivima - zrtva jednog drugog questa

Igra je obican FPS s elementima RPG-a u otvorenom svijetu.

Da nema naziv Fallout, nitko nebi ni pogledal kak je losa...

Ja sam htio da igra bude dostojan nastavak ali si barem ne lazem da je ispunila ocekivanja -->
Citiraj:
Autor nathan.fake Pregled postova
Ima i istine, al ima i preuveličavanja.

- u F4 je izmnjenjen skill-tree, al sam nacin igre nije previse mjenjan u odnosu na F3/NV, tako da se nebi slozio da je F4 vise pucacina nego RPG - ak cemo realno u F3/NV su vise pucacine nego RPG (u odnosu na F/F2)

- prica u F4 isto ima 4 "zavrsetka" (odnosno 4 frakcije), kao i ona u NV. S tim da F4 nema kraja, nakon main questa nastavljas igrat.

- dialozi u F3/NV su zapravo katastrofa. Cijeli svijet stane, zamrzne se, dok pricas sa NPC-om. U F4 dialog je pojednostavnjen, no dinamican je, "filmski". Znaci dok pricas s NPS-om, cijeli svijet i dalje zivi, ostali NPC-i hodaju okolo, imas kontrolu nad kamerom, mozes i usred dialoga odsetat

- pa nije ni da u NV imas 100 nacina da zavrsis isti quest. Obicno se sve svodi na good guy/bad guy, tako je i u F4.

- sva oruzja/armor u F4 su modabilni tako da imas hrpu kombinacija, dok u F3/NV imas hrpu oruzja/armora koja su slicna, a nisu modabilna. OK u NV ima oruzja koja jesu modabilna, al modanje nije ni priblizno detaljno ko u F4.

- F4 se oruzja/armor ne trose, al zato Power Armor zahtjeva baterije i "servis" (znaci opet imas neki balans)

- F4 nema ammo type, al mos oruzja modat - da rade manji base damage, al da imaju armor piercing (opet game balance)

Sve u svemu, F4 bi radje usporedio sa F3.

Jer F3 je svojevrsni reboot Fallout serijala, donio je hrpu novina i promjena - no imo je i problema. Sa NV su vecinu problema iz F3 ispravili.

Tako je i sa F4, opet su probali nesta novo... nesta valja, nesta ne. U globalu vrhunska igra

P.S. Tu i tamo ima nekih iritantnih (quest) bugova, nista game breaking. Primjer jednog takog buga u spoileru

Quest me vodi do Tinker Toma, al on vise nije medju zivima - zrtva jednog drugog questa

Igra je obican FPS s elementima RPG-a u otvorenom svijetu.

Da nema naziv Fallout, nitko nebi ni pogledal kak je losa...

Ja sam htio da igra bude dostojan nastavak ali si barem ne lazem da je ispunila ocekivanja
gin.tonic je offline   Reply With Quote