Citiraj:
Autor listerstorm
Naišao na dosta primjedbi na netu, u usporedbi sa New Vegas koji mi je vrhunski:
-F4 je više shooter a NV više RPG
-u NV priča je omogućila puno više izbora i završetaka
-puno bolji dijalozi u NV
-NV ima puno više načina za završavanje questova
-F4 nema ni četvrtinu oružja u odnosu na NV
-kod F4 oružja se ne troše s vremenom
-F4 nema ammo types i ammo crafting
Ovo mi djeluje kao da su RPG elementi izgubljeni i da je stvar dumbed down.
Jel to realno, što kaže ekipa što je igrala obje?
|
Ima i istine, al ima i preuveličavanja.
- u F4 je izmnjenjen skill-tree, al sam nacin igre nije previse mjenjan u odnosu na F3/NV, tako da se nebi slozio da je F4 vise pucacina nego RPG - ak cemo realno u F3/NV su vise pucacine nego RPG (u odnosu na F/F2)
- prica u F4 isto ima 4 "zavrsetka" (odnosno 4 frakcije), kao i ona u NV. S tim da F4 nema kraja, nakon main questa nastavljas igrat.
- dialozi u F3/NV su zapravo katastrofa. Cijeli svijet stane, zamrzne se, dok pricas sa NPC-om. U F4 dialog je pojednostavnjen, no dinamican je, "filmski". Znaci dok pricas s NPS-om, cijeli svijet i dalje zivi, ostali NPC-i hodaju okolo, imas kontrolu nad kamerom, mozes i usred dialoga odsetat
- pa nije ni da u NV imas 100 nacina da zavrsis isti quest. Obicno se sve svodi na good guy/bad guy, tako je i u F4.
- sva oruzja/armor u F4 su modabilni tako da imas hrpu kombinacija, dok u F3/NV imas hrpu oruzja/armora koja su slicna, a nisu modabilna. OK u NV ima oruzja koja jesu modabilna, al modanje nije ni priblizno detaljno ko u F4.
- F4 se oruzja/armor ne trose, al zato Power Armor zahtjeva baterije i "servis" (znaci opet imas neki balans)
- F4 nema ammo type, al mos oruzja modat - da rade manji base damage, al da imaju armor piercing (opet game balance)
Sve u svemu, F4 bi radje usporedio sa F3.
Jer F3 je svojevrsni reboot Fallout serijala, donio je hrpu novina i promjena - no imo je i problema. Sa NV su vecinu problema iz F3 ispravili.
Tako je i sa F4, opet su probali nesta novo... nesta valja, nesta ne. U globalu vrhunska igra
P.S. Tu i tamo ima nekih iritantnih (quest) bugova, nista game breaking. Primjer jednog takog buga u spoileru