View Single Post
Staro 02.12.2015., 12:48   #11
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Jedno pitanje - zasto se u Hrvatskoj stalno forsiraju ta motivacijska pisma i glupa pitanja u stilu "jesi li timski igrac"? Jedini rezultat toga je natjecanje tko ce srociti taj proljev na idealni nacin, da poslodavcu ne izgleda kao idiot, ali ni da mu se uvlaci u dupe. Kolicina korisnih informacija bliska nuli, motivacijska pisma se obicno svode na naglasak djelova iz CV-a + serkanje. Pa nije prijava za posao zadacnica iz hrvatskog. Kad sam cuo pitanje "Kako bi djetetu od 5 godina objasnio sto je internet", i to iz Microsofta, u glavi odmah krizam dok se ne udostoje intervjuirati na normalan nacin. Ne zaposljavas me da ucim male wunderkinde u vrticu.

Dajte ljudima neki laksi stvarni problem, neka mozga o njemu i izlaze svoje rjesenje pola sata i bok, kolicina informacija 100x u odnosu na ove gluposti.
A gle, kako ću ja iz 150 prijava selektirati 20 s kojima imam vremena za razgovor? Nekako ih moram dodatno sortirati. CV je suhoparno nabrajanje škola/poslova koji me realno ne zanima previše, jer svi su tu negdje po školi.

To kako se neko snašao i u par rečenica riješio prvi zadatak koji sam pred njega stavio mi je bitnije. To dal se nekome neda pa nabaci 3 rečenice samo da nešto pošalje, u kojima isto vrti standardne floskule mi isto pokazuje kaj mogu očekivati od takve osobe.

@osiris.
Ako si pročitao moj post, onda si mogao vidjeti da sam ja tražio i davao prednost upravo suprotnoj ekipi, koja ima svoj ja. A ako je tebi teško napraviti nešto za mene (to motivacijsko pismo) dok još nisi uopće ni došao raditi, i koliko god to debilno bilo, nemamo kaj razgovarati. Ako se ne možeš snaći da tih par rečenica sam smisliš da budu drugačije od drugih bez da mi jedva malo viriš iz dupeta od floskula, opet nemamo o čemu dalje razgovarati

Ja radim debilne stvari, moji ljudi rade debilne stvari. To je dio posla koje određeni klijent zahtjeva, i oni to se mora obaviti sviđalo se to nama ili ne.

Zadnje izmijenjeno od: fishkal. 02.12.2015. u 12:53.
fishkal je offline   Reply With Quote