View Single Post
Staro 30.11.2015., 14:49   #1778
afterburner
Premium
Moj komp

afterburner's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor john_tranzistor Pregled postova
najrađe bi sve volio probati i ostaviti si ono kaj mi najbolje odgovara. sigma me interesira zbog većeg otvora blende. pitanje: dal je pravilnije indoor fotkat s externim flashom ili većim otvorom blende? znam da veći otvor blende rezultira uži fokusni prostor, al kolko vidim po recenzijama s 2.8 dobe se pristojne fotke i bez flesha. nabavil bum sad i neki flash kinez, kopiju canona. fotkanje s eksternim flashom moram proučiti, jedino znam da je ovaj ugrađeni za ukras . isprobaval sam s improviziranim difuzorom i slow sync, ali nisam bil zadovoljan kak to zgleda u odnosu na externi.
kod 18-55 puno put sam bil u situaciji da mi fali "zoom-a". gledal sam i sigmu 17-70 (rabljene se najdu ispod 2.000kn) al odustal sam konkretno od tog modela. interesiral sam se za canon 70-200 f4, na fotozinu idu po 3000kn. konkretno kod njega za oštru sliku treba 1/200, a za uvjete bez puno svjetla to baš nije najbolji izbor.
od primova jedino sam probal 50mm1.8, i taj mi je bil ok. e sad koji prime kao mali teleobjektiv na crop senzoru. mislim da bi 85mm bil taman, al velim, volil bi prije isprobati.
Blic je malo tezi za savladat, al ako se dobro napravi moze ti postat najbolji prijatelj
Po meni blic treba bit sto manje uocljiv, tj da slika izgleda sto prirodnija (kao da je slikana bez blica). Sad vecinom radim sa blicom cak i kad su dobri vremenski uvjeti...jednostavno imas vise izbora i slobode sa njim. Tako da moja preporuka da nabavis neki jeftini trigger(manualni) i bacis malo oko na neke tutoriale/knjige o off-camera flash.
afterburner je offline   Reply With Quote