View Single Post
Staro 30.11.2015., 12:07   #2583
MikaHR
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor JozicA Pregled postova
To im je stamparska greska, izgleda, 95W je FX 8300, samo da cijena nije na ADM stranicama isto greska.

A izgleda da isto gledamo, i sam vec par tjedana mozgam sto da uzemem, Intel je dobar (imao dosada 3 kombinacije ali sve 3 prodao), ali je za kune koje su meni na raspolaganju trenutno malo daleko, pa kontam li ga kontam sto i kako, i sve sam blize AMDu (opet) jer za 1000kn za procesor nema bolje ... tj. mozda ima ali ja neznam... ili nevidim u nasim trgovinama.

Trazio sam i polovno eto vec desetak dana, ali ljudi drze cijene visoko po oglasima, pa za 200kn razlike radije kupim novo pa znam na cemu sam od starta...

Gledam i MBO za FX 8300, izbor pao na dvije: GA-970A-DS3P ili 160kn vise GA-970A-UD3P (obje revizija 2.0), ova druga ima 8+2 pa mi se vise svidja zbog toga ...
Pa si sad mislim ako FX 8300 odlucim kloknuti na UD3P (a steta bi bila da neprobam) koji hladnjak staviti, posto uzimam ovu kombinaciju mbo+proc na rok od makar 3-4 godine nebih bas riskirao s stock zujalicom (posto je 95W procesor stavljaju onu laksu aluminijsku veziju amd zujalice) pa izbor pao na SCYTHE Ninja 3. Po svemu sudeci jako dobar hladnjak, a i samo 130kn skuplji od LC-CC-120 koji mi je prvi pao na pamet.

Memorija ce ici Kingston 1866 na mbo. Pa mislim da s tim nemogu pogrijesiti.

Neki savjet u vezi procesora, ili mozda da probam ici na 8320e ? U cemu je tocno razlika izmedju navedena dva ako tko moze napisati ? Hvala.
Kolko ja znam jedina razlika je u automatskim postavkama brzine (e "štedi struju", tj. sporije radi, nebitno ako clockaš). uzo sam 8300 u ADM-u i radi ko beba, 4.2 MHz na 1.285v. Upario sam ga sa CM Hyper 212 EVO i temperatre su ispod 50 u dobro vjetrenom kučištu max 46 u svakodnevnom radu (čitaj igre). Definitivno neki haldnjak u tom rangu. Nadje se za 200-220 Kn, raijintek Themis, zalman cnps 10x, ima ih.

Definitivno UD3P za njega da ukloniš bilo kakve mogućnosti throtllanja (uz ventilator koji puše po VRMu)

Po meni best buy procesor definitivno taj fx-8300

Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 30.11.2015. u 19:45.
MikaHR je offline   Reply With Quote