Nakon par rundi sa New Orleansom moji dojmovi +T8 MM-a u koji me puno više baca nego sa Pepsi nisu baš sjajni. Malo mi je do zasićenja igre došlo jučer. Imam premium, i da bi pao na nulu moram dva broda potopit i nafarmat nekaj DMG-a uz to. Cijena kompletno otključanog NO je oko 18 milja (uz to računam sve upgrade). Strah me pomislit kako je na T9, ali na Baltimore niti ne pomišljam.
Na T8 većina BB-a ima 16" topove i domet preko pol mape. Ništa od toga nije dobar combo za CA. Primjer zadnje borbe jučer: mapa Ice Islands, ostala 4 broda po strani. Imam do sada jedan kill (3 x Citadele na Mogami), i uletavam u cap sa Baltimore koji je pri kraju sa HP i Roon-om skoro na full HP (dvije T9 CA). Oba mi okreću bok a ja sam njima na nož. Rješim Baltimore s dve salve, i spremam se citadelat njemca i okrećem guzicu da ga dohvatim i sa stražnjom kupolom. U tom trenutku slijeće salva Iowe s pol mape i ja sam na 500 HPa. Uspio me naciljat jer nisam mogao previše vijugat i izmicat radi ove dvojice koji su mi bili na oko 10km. 10 sekundi do kraja, Roon mene rješava s HE grantatama... Dobijemo borbu a ja na nuli da pokrijem troškove gubitka broda.
Izgrajndat ću NO do kraja, i sve upgradeove, ali se onda vraćam na Pepsi. Bolji je MM.
Citiraj:
Autor Litra
vidjeli su me sa 6 km već,doduše stajali su na mjestu.krenuli su bježat kad sam im bio na kojih 4 km i još imao boost upaljen tako da sam ih stigao vrlo brzo, još su bili udaljeni jedan od drugog kojih 3 km a minekaze sa boostom ide 42 čvora mislim
sreća da je bb bio od njih udaljen 7-8 km pa me nisu vidjeli dok sam njega lovio. cv nema šanse protiv dd-a, još su mi slali avione ali niš od toga. kad znam da je cv sam pokušavam mu se uvijek približit na kojih 2-3 km da imam sigurne pogotke sa torpedima, njihovi topovi ne mogu napravit velik damage ako malo vijugaš i to je siguran kill. 
|
Još ako staviš onu zastavicu za 5% povećanja brzine ide brže. Moj Mutsuki potegne do 42,5 s njom i engine boostom. Te se zastavice dobiju kod prelaska na viši rank, i moja preporuka je koristit ih na DD-u isključivo.
Japanski DD može vrlo lako presudit Ranked borbu. Pravila igre su slijedeća:
#1 Prvo gledat tko je u protivničkom timu. Ako ima ruskih i američkih DD-a onda treba bit na oprezu jer nemaš kaj tražit s njima u duelu. Ako je CV u igri, opet nije lako ali se može jer je IIRC samo jedan po timu i to nije tako često. Ako su IJN DD na drugoj strani, e onda se već možemo igrat i sa topovima.
#2 Capanje baze. To je zadatak br. 1. Točka. Engine boost i deri u startu prema najbližoj i traži support da si tamo prije protivničkog DD-a. Ako znaš da je USN/RU na drugoj strani, pali dim i okreći u jednu stranu čim si u capu.
#3 Potapanje BB-a. To je zadatak broj 2. Nikako ne gubit vrijeme i torpeda na CA ili DD-e. To samo ako se ukaže prilika ili u defenzivi. Zato je tu concealment i stealth torping. Najviše se bodova gubi ili dobiva potapanjem BB-a.
#4 Ne se bojat koristit topove. Jednog Minekazea sam rješio jer lik nije uzvraćao vatru po meni. Drugi razlog je prekidanje capa (resetiranje brojača) neprijateljskog DD-a, ili dovršavanje ako su na niskom HP (tu slobodno gađat i USN/RU).
Na taj način sam dogurao do R10:
http://worldofwarships.eu/en/communi...tab-ships-rank
Sve kasnije sa T7-8 mi je samo srozalo statistiku. Od 10 odigranih borbi dobio sam 3. Primarno zato jer sam igrao sa CA.