najrađe bi sve volio probati i ostaviti si ono kaj mi najbolje odgovara. sigma me interesira zbog većeg otvora blende. pitanje: dal je pravilnije indoor fotkat s externim flashom ili većim otvorom blende? znam da veći otvor blende rezultira uži fokusni prostor, al kolko vidim po recenzijama s 2.8 dobe se pristojne fotke i bez flesha. nabavil bum sad i neki flash kinez, kopiju canona. fotkanje s eksternim flashom moram proučiti, jedino znam da je ovaj ugrađeni za ukras

. isprobaval sam s improviziranim difuzorom i slow sync, ali nisam bil zadovoljan kak to zgleda u odnosu na externi.
kod 18-55 puno put sam bil u situaciji da mi fali "zoom-a". gledal sam i sigmu 17-70 (rabljene se najdu ispod 2.000kn) al odustal sam konkretno od tog modela. interesiral sam se za canon 70-200 f4, na fotozinu idu po 3000kn. konkretno kod njega za oštru sliku treba 1/200, a za uvjete bez puno svjetla to baš nije najbolji izbor.
od primova jedino sam probal 50mm1.8, i taj mi je bil ok. e sad koji prime kao mali teleobjektiv na crop senzoru. mislim da bi 85mm bil taman, al velim, volil bi prije isprobati.