Vrlo jednostavno, na razgovoru za posao sebe prodajes.
Istina, trebas bit "svoj", al trebas bit "najbolji" svoj, tu nema mjesta nedoumicama, "krivim" misljenjima i slicno.
Veliku ulogu igra samouvjerenost, znaj sto znas, sto ne znas - wing it
Nema mi nista smijesnije kada nam dodje osoba na razgovor za posao, za mjesto salesa ili account managera. Pa ga pitas jednostavno pitanje - "jesi li ti dobar prodavac" i on odgovori "ne", "ne znam" ili "pa mislim da bi bio bolji u tehnickim odjelima"

Takvih bisera ima previse, to je po mojem misljenju zasigurno jedan od glavnih razloga zasto ljudi padaju na intervjuima
Treba se prilagodit toj firmi, njihovim vizijama i planovima, uskladit svoju pricu sa time. Obicno na stranicama kompanije pise koja im je vizija i sto traze od zaposlenika, probaj uc u dubinu problema i pricaj im sto zele cut.
Pokusaj uzet inicijativu suprotnoj strani i ti vodi razgovor, ti postavljaj pitanja i ti odluci sto ces reci o sebi.
Treba vjezbe, preporucam da se prijavljujes na sto vise razgovora za poslove koje te zanimaju i ne zanimaju. Ja iako imam posao i ne trazim drugi, ali odazivam se na razgovore cisto da "ostanem u formi"
Ako ti novac nije potreban kako sam kazes, i ako zelis imati svoju firmu jednog dana (to nisi naveo ali pretpostavljam) - prodaja ti je alfa i omega svega, ne bih ti preporucio prodavanje automobila jer si tu dosta "limitiran" i nema puno mjesta za napredak u smislu ucenja abstraktnih prodajnih metoda.
Ako imas priliku za prodajom IT rijesenja/usluga u firmi koja ima portfolio siri od 2-3 proizvoda/usluga i po mogucnosti djeluje globalno ili barem regionalno - to bih ti preporucio. Nema ih puno u HR, ali ima ih i maltene non-stop zaposljavaju prodavace.
Kada steknes iskustvo u prodaji, sam ces skuziti koji segment poslovanja ti fali da bi mogao sam nesto svoje pokrenuti i gdje si najslabiji.