View Single Post
Staro 26.11.2015., 21:02   #3155
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
sličan tvom pipu je onaj acer na windowsima. ako giga rama nije problem (a mislim da bi mogla biti za neko zahtjevnije korištenje), možda da uzmeš njega. a kako za njega piše da je raspoloživ samo u puli, onda ni njega ne možeš dobiti. čipoteka inače ima neki čudan način rada kada neki artikl nema u centralnom skladištu, onda kao da ga ni nema nikako. ne "povlače" uređaje iz poslovnica. i to već dugo vrijeme.
što se tiče acera koji ti je ponuđen, u principu, to nije loš uređaj. sad, jesi li ti pipa uzeo zbog windowsa ili zbog nečega drugoga, to ne znam, pa mogu samo nagađati je li ti prelaz sa W na A problem. ili nije?

ovo o vremenu servisa - koliko je prošlo od momenta kupovine do slanja u servis? tu, pogotovo ako je kupljen preko weba, postoji neki manji rok gdje ti moraju vratiti novce (ili ponuditi zamjenu). ali ako je prošlo, ne znam, tri, 4, 8 mjeseci od kupovine, onda će ti prvo sve pokušati učiniti da ga poprave (najčešće zamjena matične ploče ili kakvog kabla ili baterije), pa zamjena za isti novi uređaj (gdje garancija MORA početi od momenta primitka novog uređaja) i na kraju zamjena za nešto slične vrijednosti ili doplata. istinabog, ne znam kako se ponašaju (trgovine uopće, ne samo ČP) kada tražiš jeftiniji uređaj a bolji u nečemu.
i na koncu, ako su iscrpili sve mogućnosti i nema dogovora, onda uglavnom daju novce natrag. no, za to se treba pisati prigovor, žalba, molba (ugl. nekakav pisani trag), pa ti trebaju odobriti... i tu dolazi ono što sam ti napisao - "dobra volja trgovca".
i, naravno, cijena tvojih živaca, vrijeme koje ćeš provesti u nadmudrivanju i žalbama...

malo si pročitaj zakon o zaštiti potrošača. LINK. kako sam ti napisao, novce ćeš dobiti natrag, ali nakon što se preduzmu sve radnje (a s kojima trgovac to želi izbjeći )
viking.software je offline   Reply With Quote