Dobar dan svima.
Trenutno sam student (apsolvent) studiram ekonomiju i javljam se na neke oglase jer bih volio raditi bilo koji posao usko vezan uz moje područje, barem kroz praksu ili nešto slično. Znači spreman sam volontirati i slično samo kako bih se lagano upoznavao sa prodajom, managementom i sličnim . Dakle može biti Mc donalds ili PBZ ili osječki Unikom ukoliko ću izvući nešto korisno iz toga. Eto, srećom sam u situaciji u kojoj mi nije prijeko potreban novac, pa mogu tako razmišljati. =)
Navedeni thread sam otvorio kako bismo mogli jedni drugima reći iskustva sa razgovora na posao i neke stvari na koje bismo trebali obratiti pažnju prilikom odgovaranja na pitanja. Zaista sam prilično siguran da moraš biti svoj,ali opet sigurno postoji nešto što poslodavca prije "zagrije" i to je to. Osim veze naravno. haha
Poslao sam upit u PSC Osijek i dobio niz pitanja, na koja sam odgovorio, pa me zanima kako ste vi prolazili i eto neke savjete i preporuke su dobrodošle. Ukoliko imate neke dobre knjige ili youtube savjete i slično molim proslijediti.
Ovo je meni danas stiglo.
Što znate o našoj tvrtki i zašto baš kod nas želite raditi
Kako biste se opisali u nekoliko riječi/rečenica?Što bi Vaši prijatelji rekli o Vama, a što roditelji?
Koje su Vaše dobre / jake osobine, a koje slabe?
Kako definirate uspjeh?
Kako bi izgledao Vaš idealan posao, a kako idealan šef?
Što Vas motivira da radite posao dobro?
Smeta li Vam nered pri obavljanju zadataka?
Mora li svaki posao biti obavljen s jednakom mjerom pažnje?
Kako definirate/percipirate dobrog prodajnog savjetnika?
Što po Vama prodaje vozilo?
Koje vozilo na našem lageru rabljenih vozila (ponudu možete provjeriti na:
www.psc-osijek.hr/rabljena) biste preporučili najboljem prijatelju i zašto?
Što Vam se na navedenoj stranici svidjelo, a što biste izmijenili/poboljšali?
Za kraj, napišite kratak odgovor na hipotetski upit stranke u nastavku (struktura odgovora je bitna, točnost informacija manje):
''Poštovani zanima me vaše vozilo Opel Corsa 1,3 CDTI 2015.g.
Nudim pod račun svoje rabljeno vozilo koje bi dovezla na procjenu u terminu koji predložite.
Molim informaciju je li moguća kupovina na kredit?
Unaprijed zahvaljujem.''
Eto hvala na savjetima i sretno svima.