View Single Post
Staro 26.11.2015., 10:34   #3151
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor doky Pregled postova
Sve jasno, ali žena doslovno želi imati na startscreenu browser, gmail i yt app, da se nju pita sve ostalo bi se izbrisalo da moze, efektivnog rada na njemu bi bilo par h mjesečno tako da performanse tableta nisu neki bitan faktor. To bi bio tablet koji mijenja poginuli pc koji se palio 5 puta mjesečno. Bitno je proć što jeftinije, a ja baš i nemam iskustva s tabletima pa pitam vas... Zapravo najveća nepoznanica mi je uparivanje tableta i tipkovnice (koja može biti i MS šit za 5 bani samo da radi), najlakše bi bilo nać neku stariju XP konfu kakva je i bila ali pc zbog mjesta više ne dolazi u obzir. U principu mi treba low end tab koji radi s klasičnom usb tipkovnicom i ima 3g...
zadnja rečenica je zapravo problem. low end tablet u pravilu ne dolazi sa 3g utorom. ali se daju naći modeli sa manjim ekranom - prestigio color 8", prestigio diamond ili quantum. alcatel 8" pixie3 (čak ih ima po 600kn na benzinskim ininim stanicama). e, sad. tu je ili mali ekran, ili malo memorije ili je zaključan na neku mrežu.
za uparivanje tipkovnice sam već napisao, ništa dok ne probaš.

pa, ponavljam, dok se ne definira "što jeftinije", zašto, s obzirom na male zahtjeve, tj potrebe, ne pogledati neki netbook od 10" ili pak laptop na njuškalu, pa gore staviti linux i nemati problema sa OS-om. upotrebljivih 15" modela ima već od 800-900kn. pa je sve riješeno - veliki i čitki ekran, tipkovnica koja radi i 99.90% kompatibilnost sa 3g stickovima.
viking.software je offline   Reply With Quote