ovo je mail koji sam poslao tehnickoj podrsci
Citiraj:
Postovani,
imam problema sa Speedport W724V Type Ci routerom kao sto i sami znate mnogo korisnika ima problem sa nepouzdanim DNS "serverom" (tj. DNS cache / forwarder-om) u Speedport W724V routeru vise o tome mozete procitati tu: http://forum.pcekspert.com/showthrea...=270478&page=7 molim Vas da moj prigovor prosljedite timu koji razvija firmware za Speedport, buduci da imate bug u dnsmasq-u, a dnsmasq servis posluzuje DHCP/DNS requeste na Speedportu, koji koristi Busybox linux distribuciju
kao workaround vas molim da dozvolite korisnicima da mogu zadati u WEB GUI-u od routera koji ce se DNS serveri koristiti za racunala u mrezi, buduci da kada dnsmasq padne 192.168.1.1 ne forwarda DNS requeste (tcp/udp/53) prema T-Com Name Serverima stoga bi htio direktno koristiti T-Com DNS servere, ili OpenDNS ili Google Public DNS servere, ali to ne zelim dodjeljivati rucno svim racunalima u mrezi, nego zelim da to radi router (to je zadaca routera) obavijestite me kada ispravite bug sa DNS-om, a slobodno mozete objaviti i na Facebook-u te na forumima gdje korisnici to vec mjesecima cekaju!
Unaprijed hvala na razumjevanju,
Pozdrav
|
a ovo je odgovor:
Citiraj:
Poštovani,
ovim putem nažalost ne dajemo podršku za napredne postavke routera. Za sve napredne postavke routera ili poteškoće sa istima potrebno je obratiti se proizvođaću istoga. Ovim putem možemo Vam dati podršku za router ako imate poteškoće u korištenju Halo, internet ili MAXtv usluge.
Zahvaljujemo na razumijevanju te Vas srdačno pozdravljamo.
S poštovanjem,
Mateo
Agent za e-korisničku podršku
Hrvatski Telekom d.d.
Tehnička podrška
|
I shit you not

ako nisi znao DNS spada u "
napredne postavke routera", pa da quote-am jos malo
Citiraj:
Za sve napredne postavke routera ili poteškoće sa istima potrebno je obratiti se proizvođaću istoga.
|
Ja se trebam javiti Sercomm-u za bug koji oni nisu u stanju ispraviti za Hrvatski Telekom?

Sve razumijem, ali jel oni imaju nekakve sluzbene droge u HT-u, LSD na pocetku smjene ili nesto? Ne znam kako drugacije objasniti odgovor.